“Még ha beporozva és teljesen beoltva is lennék, csodálnám az oltatlanokat, mert ellenálltak a valaha tapasztalt legnagyobb nyomásnak, még a partnerek, a szülők, a gyerekek, a barátok, a kollégák és az orvosok részéről is.

Azok az emberek, akik képesek voltak ilyen személyiségre, bátorságra és kritikai képességre, kétségtelenül az emberiség legjobbjai. Mindenütt jelen vannak, minden korban, oktatási szinten, állapotokban és elképzelésekben. Különleges fajták; ők azok a katonák, akiket a fény minden hadserege a soraiban akar tartani. Ők azok a szülők, akiket minden gyermek szeretne, és olyan gyerekek, akikről minden szülő álmodik. Társadalmaik átlagát meghaladó lények, ők azok az emberek, akik minden kultúrát felépítettek és meghódítottak a horizontot. Ott vannak melletted, normálisan néznek ki, de szuperhősök.

Megtették, amit mások nem, ők voltak a fa, amely ellenállt a sértések, a diszkrimináció és a társadalmi kirekesztés hurrikánjának. És megtették, mert azt hitték, egyedül vannak, és azt hitték, hogy ők az egyetlenek.

Karácsonykor kitiltották a családjuk asztaláról, és soha nem láttak ilyen kegyetlenséget. Elvesztették az állásukat, hagyták, hogy karrierjük süllyedjen, nem volt több pénzük… de nem törődtek vele. Mérhetetlen diszkriminációt, feljelentést, árulást és megaláztatást szenvedtek el… de kitartottak.

Az emberiségben még soha nem volt ilyen “öntés”, most már tudjuk, kik a legjobbak a Földön. Nők, férfiak, idősek, fiatalok, gazdagok, szegények, minden fajból vagy vallásból, az oltatlanok, a láthatatlan bárka kiválasztottjai, az egyetlenek, akiknek sikerült ellenállniuk, amikor minden összeomlott.

Átmentek egy olyan elképzelhetetlen próbán, amelyet a legkeményebb tengerészgyalogosok, kommandósok, zöldsapkások, űrhajósok és zsenik nem tudtak kiállni.

A valaha élt legnagyobbak anyagából vagytok, azokból a hősökből, akik hétköznapi emberek között születtek, akik világítanak a sötétben.”

Fernando Lopez-Mirones

Spanyol biológus

Forrás: orvosokatisztanlatasert.hu