2022. május 19-én este, a Hajdú – Bihar megyei Szerepen, egy magyar család házát vették szabályos ostrom alá a cigány származású “szomszédok”.
A megrázó esetet követő hétvégén a MÖM, illetve a Mi Hazánk Mozgalom stábja készített oknyomozó riportot.
A támadás már nem az első eset volt, mivel néhány évvel ezelőtt egy lincshangulat közepette, már történt egy utcai támadás, ahol az áldozat és a segítségére siető idős édesanyja súlyos sérüléseket szenvedett el.
Az akkori esetet követően felfüggesztett börtönbüntetést kaptak az elkövetők, amelynek időtartama a mostani támadást megelőzően, néhány nappal járt le.
Nem is kellett sokáig várni az újabb erőszakra!!!
Az alábbiakban az eset előzményei, a sértett elmondása dokumentációkkal alátámasztva, illetve a helyszínen készített riport is megtalálható.
A sértett elmondása:
2022. május 19-én is egész nap bömbölt az egyik szomszéd családnál a zene, közben teljesen lerészegedtek. Állandóan ez megy! Egyszer csak 21 óra körül a semmiből ifj. L J (alias K.k.) agresszíven fenyegetőzni kezdett. Éppen a kertben tartózkodtam. Ordította, hogy ránk gyújtja a házat, megöl bennünket.
Fenyegetés:  (megjegyzés: a felvétel az adott linken nem elérhető?!)
Ezt követően a kerítésünkhöz jött, és rugdosni kezdte. Köpködött, majd tovább fenyegetőzött, és letépte a postaládánkat. Ekkor már láttam, hogy komolyan veszélybe kerülhet a testi épségem, és magamhoz vettem egy gázspray-t a biztonság kedvéért. Közben próbáltam videofelvételeket készíteni bizonyítéknak, mert sajnos a csillagot is lehazudják az égről. Ezután hazament és egy lapáttal tért vissza, amivel rám támadt.
Támadás: (megjegyzés: a felvétel az adott linken nem elérhető?!)
Próbált megütni a kerítés felett, de hátrébb léptem, így nem ért el. Erre nagy erővel hozzám vágta a szerszámot. Alig állt a lábán, így az eldobott lapát a kerítésen megpattant és visszaesett rá. Elkezdett bemászni hozzánk, ekkor könnygázt fújtam az arcába. Erre a támadás megakadt. Az utcán heverő lapátot felkapta a közben odaérő öccse, L R, és most már ő vágta hozzám a kerítés felett, az utcáról a kertünkbe. Majdnem eltalált, de szerencsére sikerült elugranom előle. Önvédelemből nála is kénytelen voltam könnygázt használni. Ekkor ez a támadás is megakadt. A 80 éves édesapám, és rokkant édesanyám már remegtek a félelemtől, de valahogy sikerült felhívniuk a rendőrséget. Ott azt tanácsolták, hogy a hatóságok kiérkezéséig zárkózzunk be a házunkba. Bementünk, de ekkor betontömbökkel kezdték dobálni az épületet.
Ennek hatására elsütöttem egy riasztófegyvert, mire abbahagyták a dobálást. Nem sokkal ezután megérkeztek szép számban a rendőrök, és elkezdték az intézkedést. A hatóság előtt még megígérték, hogy legközelebb ásó lesz a fejemben!