A brutális igazság, jön a pénzügyi összeomlás!

A történet áttekintése

– Pénzügyi szakértők és bennfentesek már több mint egy évtizede arra figyelmeztetnek, hogy az amerikai valuta összeomlása matematikailag elkerülhetetlen, és ennek az összeomlásnak globális következményei lesznek, mivel a dollár a világ tartalékvalutája

– Az amerikai infláció jelenleg 8,3%, de egyes piacokon kétszámjegyű.A használtautó-eladások például 22,7%-os inflációs rátát mutattak az elmúlt 12 hónapban. Az élelmiszerárak globálisan 29,8%-kal emelkedtek 2021 áprilisa és 2022 áprilisa között

– 2011-ben Soros György kijelentette, hogy ‘előre látható’ a gazdasági összeomlás, és hogy a hatóságok egyszerűen csak időt vásárolnak az elkerülhetetlen összeomlás előtt. Most, hogy a gazdaság végső haláltusájában vagyunk, azok, akik már több mint egy évtizede tisztában vannak a pályával, nem ismerhetik el, mert akkor meg kellene magyarázniuk, hogy miért nem cselekedtek, hogy megállítsák. A felvétel a központi banki rendszert is leleplezné, mint csalást.

– Ennek az összeomlásnak a gyökere a pénznyomtatás. Az elmúlt 50 évben az Egyesült Államoknak mindössze négy éve volt, amely alatt nyereséget ért el, és ez a nyereség még a jelenlegi éves hiány hat havi értékét sem fedezné. Röviden, az Egyesült Államok jóval túl van a csődön

– 2020-ban a Világgazdasági Fórum hivatalosan is bejelentette, hogy készül a Nagy Újraindítás, és ez a ‘visszaállítás’ alapvetően az, ahogyan a globalista kabala ‘meg akarja oldani’ ezt a helyzetet. Ez azonban nem megoldás az átlagember számára, mert a The Great Reset úgy oldja meg a problémát, hogy a gazdagságot és a hatalmat a kevesek kezébe adja, és egy csapásra eltörli a demokráciát világszerte

Bár sokan még mindig nem hajlandók elhinni, pénzügyi szakértők és bennfentesek már régóta figyelmeztetnek arra, hogy az amerikai valuta összeomlása matematikailag elkerülhetetlen. A legmeglepőbb dolog valójában az, hogy ilyen sokáig tartott. Ugyanez mondható el a világ egészének pénzügyi rendszeréről is.

Az összeomlási előrejelzések több mint egy évtizeddel ezelőttre nyúlnak vissza

2011-ben a Business Insider arra figyelmeztetett, hogy ‘a dollár összeomlása az emberiség történelmének legnagyobb eseménye lesz‘, és ‘a világ minden egyes élő emberét érinti‘. Arra is figyelmeztettek, hogy ‘a valuták összeomlása az ÖSSZES papíreszköz összeomlásához vezet‘, és hogy ‘Ennek következményei hihetetlen eredményekkel fognak járni világszerte‘.

Ugyanebben az évben Soros György liberális milliárdos is visszhangozta ugyanezt a figyelmeztetést, mondván: ‘A gazdasági összeomlás küszöbén állunk.‘ A fő különbség az volt, hogy Soros megjósolta az euró összeomlását. Soros azt is megjegyezte, hogy:

‘Ez egyfajta pénzügyi válság, amely valóban fejlődik. Előre látható. A legtöbb ember rájön. Még mindig fejlődik. A hatóságok valójában időt vásárolnak.’

Eddig a hatóságok sikeresen ‘időt vásároltak’, közmondásos duct tape-ekkel és gemkapcsokkal együtt tartva a rendszert. De végül az idő elfogy, és a rendszer meghibásodik. Hogy Ayn Randot idézzem: ‘Figyelmen kívül hagyhatja a valóságot, de nem hagyhatja figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit.’

2013-ban Michael Pento befektetési tanácsadó és pénzügyi stratéga figyelmeztetett: ‘Az adósságtól és az olcsó pénztől való függőségünk végül arra késztette fő nemzetközi hitelezőinket, hogy a dollár hegemóniájának megszüntetésére szólítsanak fel, és egy »amerikanizált« világ megteremtését szorgalmazzák.’

Ugyanebben az évben a kanadai milliárdos befektető, Ned Goodman is megjósolta hogy ‘a dollár hamarosan trónfosztottá válik, mint a világ defacto valutája‘, hogy ‘a stagfláció, talán a komoly infláció időszaka felé tartunk‘, és hogy ‘az Egyesült Államok elveszíti azt a kiváltságot, hogy saját akaratából kinyomtathatja a globális tartalékvalutát‘.

A közelmúltban, 2020 júniusában Stephen Roach közgazdász és a Morgan Stanley Ázsia korábbi elnöke a CNBC-nek elmondta:

‘Az amerikai gazdaságot már régóta sújtja néhány jelentős makroegyensúlytalanság, nevezetesen a nagyon alacsony belföldi megtakarítási ráta és a folyó fizetési mérleg krónikus hiánya. A dollár nagyon-nagyon meredeken fog esni … Ezek a problémák egyre rosszabról rosszabbra fordulnak, ahogy az elkövetkező években kifújjuk a költségvetési hiányt.’

FELKÉSZÜLÉS A PÉNZÜGYI ÖSSZEOMLÁS VALÓSÁGÁRA II.

Az összeomlás okai.
Ne várjon ‘puha leszállást’

Egész tavaly, még akkor is, amikor az infláció a szemünk láttára kezdett emelkedni, a hatóságok tagadták, hogy a dolgok olyan rosszak lennének, mint amilyennek látszottak. Az infláció átmeneti – mondták. Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke csak 2022 májusában ismerte el végül, hogy a puha landolás végrehajtása kívül eshet a Federal Reserve hatáskörén.

Powell meghatározása a ‘puha leszállásról’ 2% -os infláció volt, erős munkaerőpiaccal. Nyilvánvaló, hogy már jócskán túl vagyunk ezen a ponton. Az alábbi ábra, az Amerikai Inflációs Kalkulátortól, szemléltető jellegű.

Az amerikai infláció jelenleg 8,3%, de egyes piacokon kétszámjegyű. A használtautó-eladások például 22,7%-os inflációs rátát mutattak az elmúlt 12 hónapban. Globálisan az élelmiszerárak 29,8%-kal emelkedtek 2021 áprilisa és 2022 áprilisa között.

2022. május 31-én Janet Yellen pénzügyminiszter végül is elismerte, hogy tévedett, amikor 2021-ben azt mondta, hogy az infláció ‘kis kockázat’ lesz, amely ‘kezelhető’ és ‘nem probléma’. A CNN műsorvezetőjének, Wolf Blitzernek adott interjújában Yellen azt állította:

‘Voltak váratlan és nagy sokkok a gazdaságban, amelyek növelték az energia- és élelmiszerárakat, valamint a gazdaságunkat súlyosan érintő ellátási szűk keresztmetszeteket, amelyeket akkoriban nem értettem teljesen.’

Hogy a pénzügyminiszter hogyan lehet ennyire tudatlan a költségvetési realitásokról, azt nehéz felfogni. De nem ő az egyetlen, aki megpróbálja pénzügyi helyzetünket a ‘nem várt’ eseményekkel magyarázni. A Világgazdasági Fórum davosi találkozójának résztvevői az inflációért a vállalati kapzsiságot okolják, ami csak azt bizonyítja, hogy nem alkalmasak arra, hogy bármit is kezeljenek, nem is beszélve a globális gazdaságról. Ahogy Rand Paul kentuckyi szenátor megjegyezte:

‘Ha harmadikos osztályba járnál, akkor adnék neked egy sikertelen osztályzatot, ha azt mondanád, hogy az inflációt a kapzsiság okozta. Ez a leghülyébb magyarázat, a legvalószínűtlenebb, minden tény híján, amit valaki fel tudna hozni.

Az inflációt a pénzkínálat növekedése okozza… A Federal Reserve kinyomtatja, hogy kölcsönvegye; elárasztja a gazdaságot és felhajtja az árakat. Ha ezt nem érted, soha nem lesz jobb.’

Ismét emlékezzünk arra, hogy Soros 2011-ben kijelentette, hogy a gazdasági összeomlás ‘előre látható’, és hogy a hatóságok egyszerűen csak időt vásárolnak az elkerülhetetlen összeomlás előtt. Most, hogy a gazdaság végső haláltusájában vagyunk, azok, akik már több mint egy évtizede tisztában vannak a helyzettel, nem tudják beismerni, mert akkor meg kellene magyarázniuk, hogy miért nem cselekedtek, hogy megállítsák.

Egy ilyen beismerés a központi banki rendszert is csalásnak minősítené. Tehát most bármit hibáztathatnak, amire gondolnak, még akkor is, ha ennek nincs racionális értelme.

Nagy kép áttekintése

Egy 2022. június 5-i Twitter-bejegyzésben Kim Dotcom a következő áttekintést adta a helyzetről és arról, hogyan jutottunk el idáig: „A valóság az, hogy az Egyesült Államok már egy ideje csődben van, és ami jön, az egy rémálom: tömeges szegénység és új ellenőrzési rendszer… Az Egyesült Államok teljes adóssága 90 billió dollár. Az Egyesült Államok fedezetlen kötelezettségei 169 billió dollárt tesznek ki. Ez együttvéve 778 000 dollár amerikai állampolgáronként, vagy 2 067 000 dollár amerikai adófizetőnként. Ne feledje, az Egyesült Államok kormánya most csak úgy tud működni, ha több pénzt nyomtat. Ami azt jelenti, hogy a hiperinfláció elkerülhetetlen. Az Egyesült Államok tőzsdén jegyzett ÖSSZES vállalatának összértéke 53 billió dollár. A valós értékük ennél jóval alacsonyabb, mert az Egyesült Államok billió számra nyomta a pénzt, hogy kamatmentes kölcsönöket nyújtson a befektetési bankoknak, hogy felpörgesse a tőzsdét. Ez egy átverés. Az 53 billió dollár nagy része levegő. Az Egyesült Államok összes eszközének, minden földterületnek, ingatlannak, minden megtakarításnak, cégnek, mindennek, ami minden állampolgár, vállalkozás, entitás és az állam tulajdonában van, együttes értéke 193 billió dollárt ér, de ez a szám is tele van levegővel, akárcsak az amerikai tőzsde.

Lássuk a matematikát: az Egyesült Államok teljes adóssága 90 billió dollár; Az Egyesült Államok nem finanszírozott kötelezettségei 169 billió dollár. Összesen 259 billió dollár. Mínusz az összes amerikai eszköz, 193 billió dollár. Egyenleg, -66 billió dollár. Ez 66 billió dollár adósságot és kötelezettséget jelent, miután az Egyesült Államokban minden eszközt eladtak… Tehát még ha az Egyesült Államok minden eszközt el is tudna adni a folyó értéken, ami lehetetlen, akkor is megszakadna. Az Egyesült Államok túl van a csődön…’

Ennek az összeomlásnak a gyökere a pénznyomtatás. Ahogy a grafikonon látható, az Egyesült Államok 2001 óta deficites. Az elmúlt 50 évben az Egyesült Államoknak mindössze négy éve volt, hogy nyereséget ért el, és ez a nyereség még a jelenlegi éves hiány hat hónapnyi értékét sem fedezné.

Mivel az adósság és a kiadások oly sokáig kicsúsztak az ellenőrzés alól, az amerikai kormánynak nem volt más választása, mint hogy több pénzt nyomtasson, ami csak súlyosbította a problémát. A pénznyomtatás okozza az inflációt. Helytelen az inflációt önmagában áremelkedésnek tekinteni.

Ez valójában a valuta értékének vagy vásárlóerejének csökkenése. A pénz értéke csökken, ahogy a rendelkezésre álló összes dollár összege növekszik. Íme egy diagram, amely azt mutatja, hogy a pénznyomtatás az idők során az egekbe szökött.

 

FELKÉSZÜLÉS A PÉNZÜGYI ÖSSZEOMLÁS VALÓSÁGÁRA III.

Meddig húzza még a világgazdaság?

Hogyan élte túl a dollár ilyen sokáig?

A dollár azért maradt fenn ilyen sokáig, mert ez a világ tartalékvalutája. A világ minden nemzetének amerikai dollárt kell tartaniuk, mivel ez a világkereskedelemben használt valuta. Sokan abban az illúzióban éltek, hogy ez soha nem fog megváltozni. Sajnos, ezen a világon semmi sem állandó.

Mivel az Egyesült Államok továbbra is rengeteg dollárt nyomtat, ami világszerte inflációt okozott, így a dollár fölénye már nem vitatott. És amikor a dollár végre összeomlik, a globális piacok is csökkenni fognak – hacsak az országok nem hagyják el (először) a dollárt tartalékvalutaként, ami abszolút katasztrófa lenne az amerikaiak számára, mivel szinte azonnal hiperinflációt váltana ki.

Alapvetően a pénznyomtatás, és az ebből eredő infláció is a lopás egyik formája. Az értéket ellopják. A vásárlóerőt ellopják. És a dollár inflációja, ahogy Kim Dotcom megjegyzi, ‘A történelem legnagyobb lopása‘, mivel az egész világot érinti.

Sőt, nincs mód a probléma megoldására. Nincs kiút, mint egy személyes csődnél, mert egy bizonyos ponton túl, már nincs mód arra, hogy valaha is visszafizesse a kölcsönzött pénz után járó kamatot. Ezen a ponton az egyetlen lehetőség az, hogy csődöt jelentsen, és újrakezdje.

2020-ban a Világgazdasági Fórum hivatalosan is bejelentette, hogy készül a Nagy Újraindítás, és ez a ‘visszaállítás’ alapvetően az, ahogyan a globalista kabala ‘meg akarja oldani’ ezt a helyzetet. Ez azonban nem vonzó megoldás az átlagember számára, mert a The Great Reset úgy oldja meg a problémát, hogy a világ összes vagyonát és hatalmát a kevesek kezébe adja, és egy csapásra eltörli a demokráciát világszerte.

Senki sem tudja, milyen rossz lehet, kivéve azokat az embereket, akik létrehozzák. ~ Kit Knightly, Off-Guardian

Alapvetően most úgy próbálják irányítani a világ pénzügyi rendszerének lerombolását, hogy az emberek önként beleegyezzenek az új rendszerbe. Amit sokan még mindig nem értenek, az az, hogy az új rendszer sokkal rosszabb lesz, mint a régi. Legalábbis a fiat valuta központi banki rendszerében ott volt az az illúzió, hogy az átlagember vagyont tud szerezni.

A The Great Reset új központosított pénzügyi rendszere alatt minden vagyon, és a világ összes erőforrása a nem választott technokraták irányítása alatt áll, akik technológiai felügyelettel és algoritmusokkal uralják, és mikro menedzselik személyes életedet – mindezt a ‘bolygó megmentése’ leple alatt.

Ki birtokolja és irányítja a világot

Az S&P 500 cégek 90%-a már most is mindössze három befektetési cég tulajdonában van: a BlackRock, a Vanguard és a State Street. Ez magában foglalja a gyógyszercégeket és a központosított örökölt médiát, amelyről a ‘The Same Shady People Own Big Pharma and the Media‘ című könyvben lehet olvasni.

Time Warner, Comcast, Disney és News Corp – a hat médiavállalat közül négy, amelyek az amerikai médiakörnyezet több mint 90%-át irányítják – a BlackRock és a Vanguard tulajdonában vannak. Mondanom sem kell, hogy ha ön irányít ennyi hírportált, akkor egész nemzeteket irányíthat gondosan megszervezett és központosított propagandával, újságírásnak álcázva.

Csak a BlackRock eszközeit 10 billió dollárra becsülik. Még kisebbé téve ezt a hatalmi kört, a Vanguard a BlackRock legnagyobb részvényese. És kié a Vanguard? Jogi szerkezete miatt a tulajdonjogot nehéz megismerni. Különböző alapjainak tulajdonában van, amelyek viszont a részvényesek tulajdonában vannak. Ezeken a részvényeseken kívül nincsenek külső befektetői, és nem nyilvánosan kereskednek vele.

Ennek ellenére a világ legrégebbi, leggazdagabb családjai közül sokan összekapcsolhatók a Vanguard alapokkal, köztük a Rothschildok is, az Orsini család, a Bush család, a brit királyi család, a du Pont család, valamint a Morganok, Vanderbiltsek és Rockefellerek.

Figyelembe véve, hogy a BlackRock 2018-ban bejelentette, hogy ‘társadalmi elvárásai’ vannak azokkal a vállalatokkal szemben, amelyekbe befektet, a The Great Reset központjaként betöltött potenciális szerepét és a ‘build back better’ tervet nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Ha ehhez az információhoz hozzávesszük, hogy ‘aláássák a versenyt azáltal, hogy versengő vállalatok részvényeit birtokolják’, és ‘elmossák a magántőke és a kormányzati ügyek közötti határokat azáltal, hogy szorosan együttműködnek a szabályozókkal’, akkor az ember nehezen látná be, hogy a BlackRock/Vanguard és globalista tulajdonosaik hogyan tudják elősegíteni a The Great Reset-et és az úgynevezett ‘zöld’ forradalmat, amelyek mindkettő ugyanannak a vagyonlopási rendszernek a része.

(folyt. köv.)

Forrás: Pest Megyei Magazin