Az elmúlt két év sikere megrészegítette őket. Ez extázisba hozta őket. Teljesen elvette az eszüket.
A majomhimlő dossziét kihúzták a fiókból.

A WHO sajtóközleményeket ad ki, a szakértők keményen dolgoznak, a politikusok aggódnak. Ismerősen hangzik? Hol láttunk már ilyet korábban?

Joe Biden ma Dél-Koreában azt mondta, hogy “mindenkinek aggódnia kell” a majomhimlő terjedése miatt. Az elnök nemzetbiztonsági tanácsadója biztosította, hogy az USA rendelkezik “megfelelő vakcinával a vírus kezelésére”.
Hűha! Micsoda dolog, hogy az USA (és nem Oroszország!) már rendelkezik a vakcinával.
“Aggodalomra ad okot, hogy ha ez elterjedne, annak következményei lennének” – tette hozzá Biden.

Eddig Belgium volt az első ország, amely 21 napos kötelező karantént vezetett be a majomhimlős betegek számára. Ez azután történt, hogy a Politico szerint az elmúlt héten négy esetet jelentettek.

A WHO közleménye szerint a helyzet napról napra változik (lásd a táblázatot).

A Bill Gates filantróp által irányított intézmény arra számít, hogy “a nem endémiás országokban a felügyelet kiterjesztésével egyre több majomhimlős esetet fognak azonosítani”.
Dr. Tedros szakemberei szerint a “majomhimlővel kapcsolatba került” személy (a “Covid-kontaktushoz” hasonlóan) olyan személy, aki az alábbiak közül egy vagy több alkalommal érintkezett a majomhimlő valószínűsíthető vagy megerősített esetével:
– szemtől-szembe expozíció (beleértve a megfelelő védelem nélkül dolgozó egészségügyi dolgozókat is)
– közvetlen fizikai érintkezés, beleértve a szexuális érintkezést is

– szennyezett anyagokkal, például ruházattal vagy ágyneművel való érintkezés.

Ugyanerre a forgatókönyvre számíthatunk. A betegek és a kontaktok, akár tünetmentesek, akár nem, a belga modell szerint kerülnek karanténba. Raed Arafat valószínűleg éppen most hozza ki a híres izolátorokat a naftalinból.

Íme a WHO által kiadott irányelvek, a lényegre törően:
“A gyanús vagy megerősített esetek azonnali elkülönítése javasolt egy szobában, megfelelő szellőzéssel, fürdőszobával és külön erre a célra kijelölt személyzettel. Az ajánlott egyéni védőfelszerelés (PPE) magában foglalja a kesztyűt, köpenyt, orvosi maszkot és szemvédőt – védőszemüveget vagy arcvédőszemüveget. A beteget arra is utasítani kell, hogy viseljen orvosi maszkot, ha szoros (1 m alatti) kapcsolatba kerül az egészségügyi dolgozókkal vagy más betegekkel, ha ezt elviseli. Ezenkívül kötszer, lepedő vagy köpeny is használható az elváltozások letakarására, hogy minimalizáljuk az elváltozásokkal való esetleges érintkezést.”

Ugyanakkor a WHO szakértői tájékoztatnak bennünket, hogy “van egy nemrég jóváhagyott oltóanyag a majomhimlő ellen, amely még nem áll széles körben rendelkezésre”. Igen, tudjuk. Amit az amerikai elnök biztonsági tanácsadója említett. Mennyi az esélye annak, hogy ezt a vakcinát Bill Gates egyik saját cége fejlesztette ki? Ötven százalék? Kilencvenkilenc százalék?

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján “a WHO nem javasolja, hogy a tagállamok a nemzetközi utazással kapcsolatos intézkedéseket hozzanak a beutazó és kiutazó utasok számára”.

Már csak ez hiányzik a vakációs szezon előtt, egy újabb határzár. De az idő nem vész kárba. Lehet, hogy még nincs elég eset.

Az Egyesült Királyságban Susan Hopkins, a brit Egészségbiztonsági Ügynökség vezető orvosi tanácsadója a BBC-nek vasárnap elmondta, hogy naponta “több majomhimlős esetet” fedeznek fel. Nadhim Zahawi oktatási miniszter szerint a kormány “nagyon, nagyon komolyan” veszi a problémát.

Úgy fejezem be, ahogy elkezdtem. Úgy tűnik, a csalóknak nincsenek határaik. Próbára teszik az “antivaxisták, a fegyelmezetlenek és a terroristák” türelmét, akiknek elegük van ebből az ostoba cirkuszból. Belefáradtak abba, hogy a sarlatánok nevetsége tárgyává váljanak.