A republikánusok vizsgálatot indítanak Dr. Anthony Fauci ellen, ha a novemberi félidős választásokon visszanyerik a Kongresszus feletti ellenőrzést – állítja Rand Paul, Kentucky állam szenátora.

Paul elmondta, hogy beidézést tervez Fauci irataiba, ha a republikánusok visszaszerzik a szenátust, és ő lesz egy bizottság elnöke.

“Ha novemberben győzünk, ha én leszek egy bizottság elnöke, és ha jogom lesz a beidézésre, akkor [Fauci] minden egyes iratát elő fogjuk keresni” – mondta Paul. “Egy nyomozóval darabról darabra át fogjuk nézetni, mert nem akarjuk, hogy ez még egyszer megtörténjen”.

Jim Jordan ohiói képviselő hasonlóan nyilatkozott, mondván, hogy a republikánusok “fel fogják tárni”, mit tudott Fauci a koronavírus világjárvány eredetéről.

Roger Marshall kansasi republikánus szenátor, Jordan szövetségese kiadta Fauci pénzügyi adatait. A feljegyzésekből kiderül, hogy Fauci és felesége együttesen mintegy 10 millió dollár nettó vagyonnal rendelkezik.

A feljegyzésekből az is kiderült, hogy Fauci és felesége több tízezer dollárt kapott azért, hogy a járvány idején négy gálán és ünnepségen – ebből három virtuálisan – részt vegyen.

Jordan azzal érvelt, hogy ezek a leleplezések és a nemrég nyilvánosságra hozott e-mailek bizonyítják, hogy “szükség van Fauci kivizsgálására”.

“Ha az amerikai nép visszaadja nekünk a felelősséget, akkor ezt mindenképpen meg fogjuk tenni” – mondta Jordan, hozzátéve, hogy kollégái a koronavírus eredetének kongresszusi kivizsgálását fogják szorgalmazni.

“Mert most már kétségtelenül tudjuk, hogy Dr. Fauci január 31-én és február 1-jén tudta, hogy ez a dolog egy laboratóriumból származik” – érvelt Jordan. “Az ország vezető tudósai azt mondták, hogy ez egy laboratóriumból származik. Az egyik tudós azt mondja, hogy most kaptuk meg a feljegyzéseket a február 1-jei konferenciahívásról. Az egyik tudós azt mondja: ‘Nem értem, hogyan történhetett ez a természetben, de egy laborban könnyen meg lehetne csinálni'”.

“És mégis, mindössze néhány nap alatt megváltoztatták az álláspontjukat, megírták a cikket, amely a Nature of Medicine magazinban jelenik meg, amelyet aztán idéznek a The Lancet című, mára elhíresült levélben, amely evangéliummá vált, hogy Fauci kimehet és azt mondhatja az embereknek, hogy nem laboratóriumból származik, miközben valójában tudták, hogy igen” – folytatta Jordan.

“A két orvos, aki a leghatározottabban állította, hogy ez a dolog laborból származik: az egyik Dr. Kristian Anderson. Ő 2020. január 31-én ezt írja Dr. Fauci-nak egy e-mailben:

“A vírus mesterségesnek tűnik. A vírus nincs összhangban az evolúciós elmélettel. Tehát tudta, hogy egy laboratóriumból származik” – tette hozzá.

“Majd megváltoztatták az álláspontjukat” – érvelt Jordan.
“És néhány hónappal később, képzeld, mi történt?
Kapnak 8,9 millió dollárt, mind ő, mind Dr. [Robert] Garry -, aki azt mondta, hogy ez nem történhetett természetes úton”.”

Fauci a maga részéről nemrégiben azzal került a címlapokra, hogy várhatóan 2025-ig távozik kormányzati posztjáról.

A Politico cikke szerint Fauci “nyugdíj előtt áll”, de nem sokkal azután, hogy a történet elterjedt a közösségi médiában, pontosítást adott ki.

“A Politico cikke szerintem elferdítette a valóságot – azt a főcímet adták ki, hogy nyugdíjba vonulok” – mondta Fauci a Daily Newsnak.

“Megkérdezték tőlem: Maradnék-e, ha 2025 januárjában republikánus elnök lenne, például Donald Trump? És én azt mondtam, nagyon őszintén, hogy nem igazán számít, ki lesz az elnök 2025 januárjában, akár Donald Trump, akár egy másik republikánus, akár Biden elnök második ciklusa.

“Valószínűleg otthagynám a kormányzati szolgálatot, és más szakmai tevékenységet folytatnék” – tette hozzá Fauci. “Valamikor mostantól 2025 januárjáig lemondok”.

Fauci elmondta, hogy nem tudja biztosan, mikor hagyja el a kormányt, és hogy mi következik ezután.

“Még nem döntöttem” – mondta. “Ez a lényegi igazság.”

Forrás: conservativbrief.com