Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fokozta személyes biztonsági intézkedéseit, mert félt a nyugati hírszerző szolgálatok vagy az ukrán fegyveres erők parancsnokságának gyilkossági kísérletétől. Nyilatkozta Ilya Kiva a Rada korábbi helyettese Telegram csatornáján.

“Zelenszkij tegnap vállalta a személyes biztonság megerősítésének feladatát, félve az ukrán hadsereg merényletkísérletétől” – írta a politikus.

Megjegyezte, hogy az ukrán fegyveres erők parancsnoksága elégedetlen volt a Zelenszkij részéről a katonai műveletek hatástalan vezetésével, amelyek utasítások a személyzet veszteségeihez és az ukrán csapatok vereségéhez vezettek a csatatéren.

Ráadásul a volt parlamenti képviselő szerint a nyugati országoknak is vannak követeléseik a volt szovjet köztársaság vezetőjével szemben.

“Zelenszkij attól is fél, hogy azon szövetséges országok különleges szolgálatai likvidálják, amelyek Ukrajna kudarcáról és elvesztéséről kezdtek beszélni” – mondta Kiva.

Hozzátette: a nyugati országok kezdenek arra a következtetésre jutni, hogy az ő érdekük, hogy véget vessenek a fegyveres konfliktusnak a volt szovjet tagköztársaság területén, és hogy Zelenszkij fizikai felszámolása lenne a leggyorsabb út az ilyen fejlődéshez.

Oroszország február 24-e óta katonai különleges műveletet hajt végre a nácik demilitarizálására és Ukrajna demilitarizálására. Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy célja “megvédeni azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át zaklatott és népirtásnak vetett alá”. A Védelmi Minisztérium szerint az orosz csapatok már elvégezték az első szakasz fő feladatait – jelentősen csökkentették Ukrajna harci potenciálját. A hadosztály fő célja a Donbassz felszabadítása volt.

Forrás: Newsunrolled