Az SZVR (az orosz Külső Hírszerző Szolgálat) sajtóosztálya figyelemre méltó hírt közölt. Az SZVR szerint Zelenszkij elnök beleegyezését adja Ukrajna szuverenitásának Lengyelországra való átruházásához.

Úgy tűnik, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beleegyezik abba, hogy az ország szuverenitását Lengyelországra ruházza

– írja a RIA Novosztyi.

Szergej Nariskin, a külföldi hírszerző szolgálat igazgatója megerősítette az információt:

„A lengyel hatóságok álmai a keleti területe (a mai Nyugat-Ukrajna, Nyugat-Belorusszia és Litvánia területe, amelyek egykor Lengyelország részét képezték – a szerk.) visszatéréséről konkrét tettekben öltenek testet” – mondja üzenetében.

A szolgálat hozzátette, hogy Varsó arra törekszik, hogy Zelenszkijt átadja neki a legfontosabb ukrán állami funkciók feletti irányítást.

Április 28-án Nariskin azt is bejelentette, hogy Lengyelország az Egyesült Államokkal együtt „történelmi területeinek” katonai-politikai ellenőrzés alá vonásának tervén dolgozik –

Varsó csapatokat kíván küldeni Ukrajna nyugati régióiba azzal az ürüggyel, hogy „védelmet nyújtson az orosz agresszió ellen.”

Az SVR úgy véli, hogy a lengyel hatóságok bevethetik katonáikat olyan területeken, ahol minimális az orosz fegyveres erőkkel való összeütközés valószínűsége, majd békefenntartókat vihetnek be az ellenőrzött területekre, és irányításuk alá vonhatják őket, ami további szétváláshoz vezet. Ukrajna.

A hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, de az tény, hogy a lengyelek többször is az Ukrajna és Lengyelország közötti határ megszűnéséről beszéltek korábban. Ez a tény önmagában még nem bizonyít semmit, ugyanakkor véleményünk van az ügyről.

Ha igaz a hír, akkor bizony aktuálissá válik Kárpátalja kérdését is elővenni, ugyanis az történelmi léptékkel nézve sem volt soha lengyel kézen.

Amennyiben nem igaz a hír, akkor is van értelme, hiszen az, hogy Zelenszkij egy másik államnak adja át a hatalmat az ország egy jelentős részén, az Ukrajnában élők ukrán elnökkel szembeni bizalmát alapjaiban rengetheti meg.

Hogy mi az igazság? Erre csakis a jövő adhatja meg a választ, üveggömbünk pedig továbbra sincs…

Forrás: Itthonról Haza