A WHO közgyűlésén 2022. május 22-28. közt történtek – nyertünk egy kis időt. Nem fogadták el végül a WHO teljes kontrolljáról szóló megállapodást – a tiltakozásoknak van értelme

A WHO 2022. május 22-28 között tartot ülésének egyik kiemelt témája volt az, hogy a járványok megelőzése stb. érdekében a

WHO elnöke teljhatalmat kapna az államok felett, és a döntései érvényesítése érdekében akár kényszerítő eszközöket is igénybe vehet az adott állam vagy államok tiltakozása és együtt nem működése esetén.

Tehát gyakorlatilag az államok elveszítik az önállóságukat, és egy globális vezető aki épp az esedékes WHO-vezető léphet az adott állam kormánya stb. helyébe. Arról, hogy mit terveznek, bővebben itt és itt olvashattok. A javaslatot a magyar küldött, Szijjártó Péter teljes mellszélességgel támogatta, ami azt jelenti, hogy a magyar kormánynak sem volt ellene kifogása, erről pedig itt, itt és itt olvashattok.

Végül ezt a tervezett módosítást nem fogadták el, hanem későbbre halasztották a döntést,

erről a WHA (World Health Assembly, a WHO közgyűlése) illetve a bizottsági ülések jegyzőkönyveiben angolul itt és itt olvashattok.

Mindemellett nem tettek le a dologról, hanem más formába öltöztetve jelen van az elképzelés, viszont nyertünk egy kis időt. Arról, hogy továbbra sem adták fel, itt olvashattok, magyarul.

Forrás: Szilaj Csikó