ADRIAN ONCIU bukaresti publicista írása:

Próbáljuk meg egy kicsit összefoglalni a színpadot, közérthetően:

1. Az 1960-as és 1970-es években az Egyesült Államok vidám fiai (más néven Deep State, CIA) beszervezték a fiatal Klaus Schwabot, hogy a politikai és gazdasági elit globális hálózatát kiépítse. A szervezet székhelye hivatalosan Davosban alakult meg. A fő cél: a világkormány létrejötte.

2. Ezzel párhuzamosan egy másik globális hálózatot, amelyet a CIA-hoz hasonlóan fejlesztettek ki, a hírhedt Soros György koordinált. Az Egyesült Államokban a globalisták, Soros és Schwab szorosan együttműködnek a Demokrata Párttal.
Európában ezek a hálózatok az elmúlt 50 évben több száz politikust toboroztak. Átvették a média és az igazságszolgáltatás irányítását. Ha kellett, zsaroltak.
Tehát az európai vezetőket Washingtonból koordinálták és koordinálják. Nagyon kevés kivételtől eltekintve.

3. A nyugati gazdaságot is a tengerentúlról koordinálják. Az amerikai mega befektetési alapok, a Vanguard és a Blackrock (valamint egy másik brit és két másik Wall Street-i alap) működtetik az egész valutapiaci “gyártási” mechanizmust. A bankárokkal együtt monopolhelyzetben vannak, diktálják az árakat, elnyelik az újonnan érkezőket és végrehajtják a közpolitikát. Mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy a politikusok a kezükben vannak. Úgy bánnak velük, mint a rabszolgákkal (természetesen bizonyos bónuszokért és juttatásokért cserébe).

4. Mivel Soros 92 éves lett, és más globalisták is érzik az öregség terhét, a dolgok már egy ideje felgyorsultak. Schwab elitje jelezte, hogy elfogyott a türelmük. És hogy mielőbb világkormányt akarnak felállítani. Elvégre nagyjából minden eszköz a rendelkezésükre állt. Beleértve Oroszország és Kína bizonyos mértékű nyitottságát. Véletlen vagy sem, a világjárvány úgy jött, mint a karikacsapás: lefejezte Donald Trumpot, tesztelte a Schwab- és Soros-hálózat határait, feltárta a lehetséges gyengeségeket, de a lakosság reakcióját is a szanatóriumi diktatúra, a cenzúra és a Justin Trudeau-féle elnyomás körülményei között.

5. A globális felmelegedés elleni harc valójában az Oroszországgal és Iránnal (elsősorban) folytatott harc. Vagyis a fosszilis tüzelőanyagok (olaj, gáz), az Egyesült Államok e két ellenségének fő bevételi forrásának felszámolása.
Mivel a Nordstream 2 megakadályozza a “zöld energiára” való gyorsabb átállást és Európa függetlenítését az orosz erőforrásoktól, az Egyesült Államok úgy döntött, hogy a gázvezeték nem működhet. A “stratégiai” döntés a mély államé. Trump és Biden is minden eszközzel támogatta.

6. Az Egyesült Államok hatalmas lehetőséget látott Ukrajnában. Meglátták a lehetőséget, hogy Oroszországot (és nem csak) energetikai szempontból függetlenítsék Európától. Ez egy nagyon kemény döntés volt a Mély Állam részéről, amely a Schwab- és Soros-hálózat fő céljának, azaz a világkormánynak (Putyinnal és Hszi Csin-pinggel az asztalnál) a veszélyeztetésével járt. A fegyvereladás és az energiapiac Oroszországtól való átvételének lendülete olyan erősnek bizonyult, hogy a Schwab-kormány készenléti állapotba került. A Fehér Ház stratégái azt mondták maguknak, hogy a lehetőséget nem szabad elszalasztani. Azzal az elképzeléssel erőltették Putyin döntését, hogy megszállja Ukrajnát, hogy a Kreml rezsimje egyszer majd megbukik. Néhány év múlva pedig visszatérünk a Schwab-kormányhoz (Oroszországról is köztudott, hogy hemzsegnek a globalisták, némelyikük még a legmagasabb szinten is).

7. A globalizáció nem halott, de néhány országban szünetelt, “bölcsebb” politikusokra várva. A Schwab- és Soros-hálózat továbbra is teljes sebességgel fog működni az észak-atlanti szövetségen belül. Folytatni fogják a toborzást azokon a területeken, ahol egyelőre ellenállásba ütköznek. Elég pénzzel bizonyított, hogy előbb-utóbb minden ellenállás megtörik.

8. Európa (és így Románia) a fenti egyenlet nagy vesztese. Olcsó energiaforrások nélkül maradunk, de azzal az ígérettel, hogy a NATO megvéd minket az orosz gőzhengerrel szemben. Olcsó trükk a funkcionális analfabéták számára. Többet fizetünk a fegyverekért, mint amennyire szükségünk van, nem alkuképes árakon. Példátlan inflációnak és az életszínvonal meredek csökkenésének vagyunk kitéve. Karddal a fejünk felett állunk, miután a Fehér Ház úgy döntött, hogy a konfliktus eszkalálódik, és nagy hatótávolságú rakétákat és kifinomult fegyvereket küld Ukrajnába. Azzal áltatjuk magunkat, hogy Oroszország sarkon fog fordulni, és Putyin valahogy eltűnik. Azzal áltatjuk magunkat, hogy a nagy gyógyszergyárak már megteltek és visszavonultak valahová, ahol elkölthetik a pénzüket. Az időjárástól függően továbbra is ugyanazok a régi hűséges csatlósai maradunk egyik vagy másik úrnak.

9. Megoldások? Legyünk tisztában a valósággal, és építsünk alternatívát. A HAZAFIAK alternatíváját

Forrás: Opozitia.net