Ifjabb Rózsa Péter vagyok. 2009-ben végeztem a Budapesti Kertészeti Egyetemen kertészmérnökként, zöldségtermesztés szakirányon.

Apai ágon a családom generációk óta zöldségtermesztéssel foglalkozik, így adott volt, hogy tovább vigyem a családi hagyományt. Tanulmányaim befejezése után 2010-ben kezdtem a családi gazdaságunkban dolgozni, melyet Virágoskút Kertészeti Kft-ként ismerhetnek.

Időközben megnősültem, feleségemmel Csillával 2021-ben saját Kft-t alapítottunk Rózsa Biokert néven. A bio zöldségtermesztést így a családi gazdasággal szorosan együttműködve de önállóan folytatjuk.

Az ökológiai szemlélet a mindennapjaink része. Nem „megélhetési” biogazdák vagyunk, akik csak a nagyobb bevétel reményében választják ezt a gazdálkodási formát, hanem ebben a szemléletben éljük az életünket és így neveljük öt gyermekünket is.

Gazdaságunk Balmazújváros mellett található. 3,5 ha-on folytatunk bio zöldségtermesztést, melyből 5000m2 fűtetlen üvegház illetve 3000m2 fűtetlen fóliasátor. Kínálatunk ebből adódóan szezonális, de a friss és betárolt  biozöldségekkel, egész évben biztosítani tudjuk a főzéshez, táplálkozáshoz szükséges  alapanyagokat vásárlóink számára. Nyáron megtalálható a kínálatunkban szinte minden olyan zöldségféle, amelyre egy családnak szüksége lehet, télen viszont csak az alapvető zöldségfélék illetve néhány hidegtűrő faj érhető el a termékpalettából.

Az általunk termelt zöldségek döntő többsége a Budapesti MOM művelődési központ udvarán működő biopiacon talál gazdára, ahol édesanyámmal és a két nagyobbik fiunkkal együtt személyesen várjuk a vásárlóinkat minden szombat délelőtt.

A gazdaságunk ellenőrzött biogazdaság, melyet a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. tanúsít.

A változó vásárlási szokásokhoz és a piaci igényekhez igazodva hoztuk létre az online piacterünket, hogy a meglévő és leendő vásárlóink az ország egész területén hozzájuthassanak az általunk termelt biozöldségekhez.

Szenvedélyünk a földművelés

Rózsa Biokert