Mai H-ARCKÉPEK sorozatunkban egy rendkívüli beszélgetést hallhatnak, melyben Matyasovszki Gábor, a Kőbányai Élő Közösség alapítója, egyben a NEXUS Klub tagja, beszélget a biatorbágyi illetőségű Chemez Farkas néprajzkutatóval, lovas zarándokkal. Személyes beszámolót hallhatnak a majd négyezer kilométeres, a Szent Korona országai megkerülésének, Mária
úton harmadmagával indult négy és fél hónapos lovas zarándokútról. Mi a jelentősége ennek a zarándokútnak? Országkerülés, határkerülés, hagyományok, őseink szokásai. Üzenetek Natália nővéren keresztül Magyarország jövőjéről. (az egyetlen, Natália nővérről készült filmfelvétel részletei is láthatók) Mit mond Pió atya, Don Stefano Gobbi atya? Miért pont a Normafa? A Szent Anna rét kapcsolata Szűz Máriával, a magyarság jövőjével. “Nem lehet hagyomány és Isten nélkül élni! Nekünk, magyaroknak nem az a dolgunk, hogy nagy világi hatalmakat kövessünk, nekünk az a dolgunk, hogy az Égi Hatalmakat kövessük!”
Támogassák, segítség, – gondolattal szóval, cselekedettel – kövessék nyomon a lélekkel, szeretettel, szépséggel megtöltött Szűz Mária kápolna építését! Ez jövőnk záloga!

www.nexustv.hu