Ne hagyjuk, hogy kollaboránsok, idegen pénzeken, idegen érdekeket szolgálók tegyenek bennünket azzá, amivé ők lettek.
Mi ne legyünk rom-magyarokká!

Több kellemetlen élmény is ért mostanában, kedves sorstársaim, és mind Erdélyhez köthető. Egy baráti összejövetelen huszon valahány éves fiatal hölggyel beszélgetve kiderült, hogy középiskolásoknak segít, hogy integrálódhassanak a román társadalomba, könnyebben eligazodjanak a román törvények megértésében, a román nyelv elsajátításában.
Tudjuk utóbbira Szabó Ödön, RMDSZ-es oktatási államtitkár hozott EU-s pénzt, aki mellesleg történész, hogy melyik fajtából, azt tapasztaljuk.

Az egyszerű román ember úgy ismeri az erdélyi magyart, hogy az bevándorló, ázsiai nomád, meg elnyomója, a románság kifosztója, a székely pedig öntörvényű, makacs, erre tanította, oktatta a sovén tanárok, politikusok, megmondó emberek hada!
Ez irányba 100 év óta alig cáfoltak, méltatlankodtak, erdélyi magyar értelmiségiek, vagy politikusok. E hazugságok, becstelenségek ellensúlyozására, megcáfolására, az erdélyi értékek, kultúra bemutatására, Szabó Ödönék nem kértek, nem hoztak pénzt.

Hazafele utazom vonattal Budapestről, fiatal huszonéves Magyarországon tanuló lánnyal elegyedek szóba. Mesélem a tapasztalataimat, Covid, bankkártya és bankok vezette, irányította mindennapi életünkről…

Szóba kerül a romániai helyzet is. Elmondja, hogy véleménye szerint, minden erdélyi magyar fiatalnak tökéletesen meg kell tanulni románul, hiszen Romániában élünk.
Szólok, hogy magyarul sem tudnak már maholnap, értelmezési gondjaik lesznek a magyar nyelvvel. A vállát vonogatja, Romániában élünk!
Hiába is érvelek, hogy az angol, a francia, német, stb, nyelvekre most már még nagyobb szükség van. Hogy első a közösségem, a hely ahol élek, nemzetiségem, a régió csak aztán az ország… Sértődöttség lett a vége! És Magyarországon tanul!

Ezt és ennyit hozott létre az RMDSZ 30 év alatt.
A középkorú és idősebb korosztályoktól sem várhatunk többet, hiszen sokaknál nem történt a rendszertelenség leváltása, erre volt és van gondja a Szabó Ödön-féléknek.

Aki nem szavaz rájuk, az áruló, szóltak odaátról!
A kollaboránsokra, az erdélyi rom-magyar vezetőkre!?
„Összefogva, egységben az erő!”

Most újra kezdik a megvezetést, miután kinyilvánították, nem egyszer kijelentették, hogy kiállnak Székelyföld autonómiájáért, függetlenségéért, jönnek és fizetett reklámban nyomják az erdélyiekre, hogy
„Valld magad magyarnak!”
„Együtt vagyunk erősek!”

Vajon kitől kaptak erre is pénzeket?
Majdnem sikerült nekik a székelyeket nemlétezővé tenni, most a Székelyföldet illetve Romániát akarják székelyteleníteni!

Tisztelt székely testvérek! Ne engedjük! Ne hagyjuk, hogy kollaboránsok, idegen pénzeken, idegen érdekeket szolgálók tegyenek bennünket azzá, amivé ők lettek.
Mi ne legyünk rom-magyarokká!

Gábor Ferenc Tárkány