A Sárvári Járásbíróság társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt 200.00 – 200.000 forint pénzbüntetésre ítélt kettő, jelenleg ismeretlen helyen lévő ukrán férfit.

A tényállás szerint a vádlottak 2021. június 5-én este Sárváron, egy lakóház előtti járdaszakaszon – előzetes szóváltást követően – ittas állapotban tettleg bántalmaztak kettő magyar férfit úgy, hogy egyiküket többször megütötték, aki a bántalmazástól a földre esett, majd egyszer fejbe is rúgták, ezt követően pedig a védelmében fellépő másik magyart szintén egyszer fejbe rúgták. A bántalmazás következtében az egyik tanú a fej zúzódását, míg a másik a fejbőr nyílt sebét szenvedte el, amelyek nyolc napon belül gyógyuló könnyű testi sérülések. Könnyű testi sértés vétsége miatt azonban magánindítványt a tanúk nem terjesztettek elő a vádlottakkal szemben.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – így különösen a környéken tartózkodókban – megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen.

Az ítélet nem jogerős, mert a védők a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére három munkanapot tartottak fent – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Forrás: Vaol