Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

“Az amerikai nagykövetség felszólítja az amerikai állampolgárokat, hogy ne utazzanak Ukrajnába, az Ukrajnában tartózkodókat pedig arra kéri, hogy azonnal hagyják el az országot, a rendelkezésre álló földi közlekedési lehetőségeket kihasználva, ha azok biztonságosak” – közölték.

Arra is felszólították polgártársaikat, hogy óvakodjanak a tömeges összejövetelektől és a rendezvényeken való részvételtől.

A nagykövetség értékelése szerint a biztonsági helyzet Ukrajna-szerte rendkívül bizonytalan, és a diplomaták szerint a körülmények “valószínűleg drámai módon és hirtelen romlanak”.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin a hadművelet céljának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Forrás: Orosz Hírek