A fegyveres polgárság a legjobb ellenőrzés a kormányzati túlkapások ellen.

Május 30-án Justin Trudeau kanadai miniszterelnök bejelentette, hogy olyan törvényt hoz, amely gyakorlatilag megszüntetné a kézifegyverek tulajdonjogát az egész országban. Trudeau maszkos baloldali csapataival a pódiumon állva a következőket mondta:

Ez azt jelenti, hogy Kanadában már nem lehet kézifegyvereket vásárolni, eladni, átruházni vagy importálni. Elismerjük, hogy a fegyvertulajdonosok túlnyomó többsége biztonságosan és a törvénynek megfelelően használja őket, de azon kívül, hogy lőfegyvereket használnak sportlövészethez és vadászathoz, Kanadában nincs ok arra, hogy bárkinek fegyverekre legyen szüksége a mindennapi életben.

Bár a Trudeau-kormány által előterjesztett új jogszabály minden bizonnyal támadás az elidegeníthetetlen jogok ellen, nem meglepő.

Az elmúlt években, elsősorban a COVID-19 hajnala óta, Trudeau kormánya egyre autoriterebbé vált. Ez a tekintélyelvűség világosan látható volt a Szabadság Konvoj tiltakozása során, ahol a kamionosok tiltakoztak elidegeníthetetlen mozgáshoz való joguk miatt, és kegyetlen büntetéssel szembesültek, mint például a szállítási engedélyek felfüggesztése és a bankszámlák befagyasztása.

Trudeau kormánya szocialista diktatúrává alakult át, amelyben a nép jogai az akaratkormánynak vannak alárendelve. Trudeau szerint a kanadai fegyverviselési jogot meg kell sérteni, mivel “nincs ok arra, hogy Kanadában bárkinek is szüksége lenne fegyverekre a mindennapi életben”. Mivel Trudeau nem tudja, miért kellene a kanadaiaknak fegyverekkel rendelkezniük, ezeket a jogokat triviálisnak és kiolthatónak tekintik.

A lőfegyverek birtoklásához való jog azonban nem triviális, és számos racionálisan megalapozott oka van annak, hogy a kanadaiaknak fel kell fegyverezniük magukat a mindennapi életükben.

A fegyverviselési jog fenntartásának egyik fő oka, amely ebben a helyzetben találóan érvényes, az, hogy a fegyveres polgárság a legjobb ellenőrzés a kormányzati túlkapásokkal szemben.

A totalitárius baloldaliaknak kétszer is meg kell gondolniuk, mielőtt súlyosan megsértik a fegyveres polgárok jogait, mivel ez a polgárság képes kiállni magáért, hogy szembeszálljon a zsarnoksággal. A baloldali autoriterek a történelem során szembesültek ezzel a problémával. Mielőtt népirtó súlyos testi sértést okozott volna lakosságuknak, Mao Ce-tung, Sztálin és Hitler erősen korlátozták vagy nyíltan betiltották a lőfegyverek birtoklását.

Így, ha valamit meg akarunk tanulni a történelemből, Trudeau nemzeti kézifegyver-tilalma valószínűleg előfutára a kanadai szabadság fokozott szocialista megsértésének.

Trudeau kormánya azt tervezi, hogy nem csak a kézifegyverek betiltását tervezi. Marco Mendicino kanadai közbiztonsági miniszter kijelentette, hogy a “támadási stílusú fegyverek” kötelező visszavásárlási programja még ebben az évben hatályba lép, ha a törvényjavaslatot elfogadják.

Bill Blair, a kanadai vészhelyzeti felkészültségi miniszter a következőket mondta a kanadai lakosság lefegyverzéséről:

“Kanadában a fegyvertartás kiváltság, nem jog. Ez egy olyan alapelv, amely megkülönbözteti magunkat a világ számos más országától, nevezetesen déli kollégáinktól és barátainktól. Kanadában a fegyvereket csak vadászati és sportcélokra használják.

Bár Blairnek igaza lehet abban, hogy a fegyvertartás nem szerepel a kanadai törvényhozásban, nem érti meg megfelelően a “jogok” teljes jelentését. Nekünk az Egyesült Államokban nincs jogunk a fegyvertartáshoz pusztán azért, mert alkotmányunk megadja nekünk ezt a jogot.

Jogunk van fegyvert viselni, mivel ez elidegeníthetetlen jog, ami azt jelenti, hogy ez egy olyan jog, amelyet Isten adott nekünk, nem pedig egy vezető testület. Akár kanadaiak, akár amerikaiak vagytok, mindannyian szent emberek vagyunk, akik szabadon társulhatunk azzal, akivel akarunk, szabadon beszélhetünk, felfegyverezhetjük és megvédhetjük magunkat, függetlenül attól, hogy kormányaink elismerik-e ezeket a tényeket.

Forrás: CBJ Real News