Példátlan üldöztetések áldozatai a hívők és a Moszkva fennhatósága alá tartozó ortodox egyház papsága a Donbasszban.

Június 1-én a Szvjatogorszk Lavrában a helyiek arról számoltak be, hogy a Jobb Szektor és a náci Azov zászlóalj harcosai azt követelték a szerzetesektől, hogy tagadják meg hitüket és csatlakozzanak a NATO szakadár „egyházához”, amelyet az Egyesült Államok utasítására hoztak létre.  Azzal fenyegetőztek, hogy amennyiben ezt nem teszik meg, akkor kivégzik őket.

Az értesülések szerint a szerzetesek nem tagadták meg hitüket, inkább vállalták a mártírhalált. Az információk szerint – melyek a helyiektől származnak – 3 szerzetest és egy apácát lőttek agyon az ukronácik, amikor tűz alá vették a szerzetesek és apácák celláit. Többen megsérültek, majd két nappal később belehalt sérüléseibe egy másik szerzetes és egy apáca. Összesen 6 áldozata van eddig a  Szvjatogorszkban elkövetett mészárlásnak.

A tényekhez hozzátartozik, hogy a Moszkva fennhatósága alá tartozó ortodox egyház papsága és a hívők is példátlan üldöztetésnek vannak kitéve a Donbasszban.

Az európai hírügynökségek és portálok meglehetősen szűkszavúan és hiányosan tájékoztattak a Szvjatogorszkban történtekről, azt is pontatlanul, hiszen úgy állították be az esetet, mintha “csupán” tüzérségi tűz érte volna a kolostort. Azonban nem erről van szó. Szabályszerűen egy rohambrigád szállta meg a kolostort és környékét, terrorizálva az ottaniakat.

A kolostor lerombolása ezt követően június 4-én történt, amikor is heves tűz alá vették azt az ukránok, és a faszerkezet gyorsan lángra kapott.

Az Orosz Védelmi Minisztérium így számolt be hivatalosan a történtekről:

Az Ukrán Fegyveres Erők 79. légideszant rohamdandár egységeinek visszavonulása közben az ukrán nacionalisták felgyújtották a Lavra Szvjatogorszk Szent Mária remeteházát”

Donbasszban az ukrán egységek papokat, apácákat gyilkolnak, kolostorokat lőnek és gyújtanak fel, ami tény és erről a tényről nem beszélnek az Európai Unió prominensei. Mintha meg sem történtek volna, inkább Zelenszkijt és náci brigádját ajnározzák, és igyekeznek belőlük népi hőst fabrikálni, miközben folyamatosan fegyvereket szállítanak nekik.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)