Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

Az Egyesült Államok úgy véli, hogy Ukrajna NATO-csatlakozási folyamatának “máskor kell folytatódnia” – mondta pénteken Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan.

“Az Egyesült Államok évtizedek óta egyértelmű, hogy támogatja a NATO nyitott kapuk politikáját” – mondta Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan újságíróknak a Fehér Ház sajtótájékoztatóján – jelentette a Mediafax.

“A NATO-tagsággal kapcsolatos bármilyen döntés a 30 szövetséges és a csatlakozni kívánó országok között van” – mondta Sullivan.

“Jelenleg az a véleményünk, hogy Ukrajnát a legjobb módja annak, hogy támogassuk Ukrajnát, ha gyakorlati támogatást nyújtunk a helyszínen, Ukrajnában, és hogy a brüsszeli folyamatot máskor kell újraindítani” – folytatta.

Korábban Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azt mondta, hogy a szövetség tagállamai támogatják “Ukrajna azon jogát, hogy saját útját válassza”, de figyelmeztetett arra, hogy a tagsággal kapcsolatos döntéseket a szövetség mind a 30 tagjának kell meghoznia.