Vlagyimir Putyin orosz elnök ugyanis 2023. január 25-én nyilvánosan bejelentette, ami az úgynevezett „birodalmi polgárok” központi világképéhez tartozik: Németországot az USA megszállta, szövetségi területen megszálló csapatok vannak.

Ahogy a mesebeli gyerek látta, hogy a császár meztelen, úgy minden német tudja, hogy országát a második világháború óta megszállták. Aki erről beszél, az akár börtönben is végezheti, mint kerekesszékes nagypapa egy légpuskával.

A Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség január 25-én Putyin közleményét nyomtatta ki :

Az Egyesült Államok jogilag nem formalizálta Németország második világháború utáni megszállásának végét, és jogilag még mindig vannak amerikai megszálló erők az ország területén – mondta Vlagyimir Putyin.

A kijelentés állítólag január 25-én hangzott el a Moszkvai Állami Egyetemen, ahol Putyin a hallgatókhoz szólt, és kérdéseket is feltett. Nemcsak Németország, hanem Ausztria is szóba került.

Putyin emlékeztetett arra, hogy a különösen Ausztriában tartózkodó szovjet csapatok önként maradtak ott, míg a Szovjetunió, majd Oroszország az osztrák alkotmány és a köztársaság semleges státuszának garanciájaként járt el. A szövetségi elnök szerint Ausztria sok lakosa tisztában van ezzel, és hálás Moszkvának az álláspontért.

Ami Németországot illeti, ahogy Putyin rámutatott, a második világháború után négy szektorra oszlott – amerikai, brit, francia és szovjet. Később Moszkva jogilag formalizálta a megszállási státusz megszűnését, de az Egyesült Államok nem.

„És szigorúan véve formálisan és jogilag is vannak amerikai megszálló erők a Szövetségi Köztársaság területén. És valóban az – nagyon sok van belőlük” – mondta.

Várható, hogy az úgynevezett tényellenőrzők, valójában az igazság és a szabadság ellenségei, hamarosan dühükben forogni kezdenek, hogy leplezzék ezt a tényt. Ahogy az elején említettük, Németország státusza amúgy is mindenki számára nyilvánvaló. Nemcsak számtalan amerikai támaszpont van német területen, az USA rendszeresen folytat katonai műveleteket is német területről. A Wikipédia bemutatja a hivatalosan megerősített amerikai katonai helyszíneket Németországban: A németországi amerikai katonai helyszínek listája.

És maguk a német politikusok is azt mondják, hogy a második világháború utáni Németország soha nem volt szuverén állam a szó teljes értelmében.

Forrás: report24