“Lelkeim, ennek a dolognak, hogy pontosan értsetek,
a könnyedség adja varázsát. Hát kérlek, ne lihegjetek!
Ha dobbantok, felszállok, pörgök, fogjátok fel a zuhanást,
aztán, ha túléltem, körbecsókolom majd a két véraláfutást.”

Kedves Nexus Tv Kedvelők, Követők, Nézőink és Olvasóink!

Az utóbbi időkben üzeneteink, megosztásaink valami láthatatlan kéz, szándék miatt egyre kevesebbeket érnek el a közösségi oldalakon.
Tudjuk, értjük, tudjátok, értitek a mechanizmus lényegét.

Ahhoz azonban, hogy továbbra is kapcsolatban maradjunk, kapcsolatban tudjunk maradni, ki kell küszöbölni a külső beavatkozás lehetőségét. Mi megtettük, amit lehetett. Most rajtatok a sor!

1. Használjátok a  Nexus bejegyzései, videói alatt megjelenő “Hozzászólások” lehetőséget a véleménynyilvánításra, a beszélgetésre.

2. A Nexus Tv facebook oldaláról csatlakozzatok át a Nexus TV nézők és olvasótábor csoportba!
Itt némiképp zavartalanabb a társalgás, az információ áramlás és csere.

3. Azok számára, akik eddig, a korábbiakban támogatták a NEXUS TV-t, létrehoztuk saját, független közösségi felületünket, a Nexus TV Klubot,  amelyet a gondolkodni tudóknak és az ügyért tenni akaróknak szántunk.
Ez a face helyett van.

Üzenet a facebook lakókhoz:

Ugye remélitek, hogy majd idővel minden rendbe jön?!
Ugye hiszitek, hogy majd valaki más, vagy a Jóisten megoldja helyettetek a problémát?
Ugye nyugodt vagy, hisz ma is posztoltál, lájkoltál, megosztottál, kommentáltál vagy tucatnyi igazságot, bölcsességet, amit csak te tudsz?!

Hát, akkor mondom a tutit: ne remélj, ne higgy, és kezdj el aggódni, mert mindaz, amiben így kiéled bátorságod, levezeted haragod, vagy felháborodásod, totálisan céltalan és értelmetlen és eredménytelen zsákutca, ahova betereltek, no nem korbáccsal, ostorral – rosszabb: a mézesmadzag kellemes, jó ízét nyaldosva önként és eufórikusan vonultál be a csapdába.
És még most is, a mézesbödön utolsó cseppjeibe kapaszkodva képtelen vagy szembe nézni saját gyarlóságod, gyávaságod, komfortod abszurditásával!

Tegnap letiltottak a facen, valami bejegyzésed miatt. 24 órára. Vagy 72-re. Aztán felodhatják nagy kegyesen a korlátozást, te meg önmagad hősként ünnepelve kürtölöd világgá a face gazemberségét, és tovább élvezed a facebook-szólásszabadságod! Ám a benned lévő, magad választotta korlátozásokat kívülről senki nem tudja feloldani.
Hát, akkor mondom: nem az ő gazembersége, ami felháborodásra okot ad. Ő nem tesz mást, csak ami lényegéből fakad, nem tesz mást, csak ami szükséges céljai elérése érdekében.

Rád viszont nem parancsolt senki, nem kényszerített senki, hogy itt töltsd szánalmas napjaid óráit, egy hamis világ, egy álközösség csapdájában.

Mikor találkoztál utoljára a szomszédoddal, utca, vagy falubeli emberrel? A bulikat, népünnepélyeket, falunapokat ivászatokat, piknikeket hagyjuk! Mikor találkoztál utoljára bárkivel is, amikor “itt valahol, ott valahol, négy, öt magyar összehajol” megbeszélni a szűkebb és tágabb világ dolgait? Négy, öt egyszerű, magyar ember. Nem FIDESZ tag, nem bármilyen más szimpatizáns, csak MAGYAR EMBER, aki 32 éve lóvá van téve folyamatosan, mindenki által.

Magyar ember, aki szereti a SZABADSÁGOT, tehát liberális, a szó szó szerinti értelmében.
Magyar ember, aki szereti a hazáját, tehát hazafi minden  ideológia fölött és előtt.
Magyar ember, aki hisz: vagy Istenben, vagy a közösségben, a kollektív tudatban, mindegy, csak ne az önimádó ego legyen az életcél.

Persze, épp ezek a dolgok, amelyeket a Nagy Testvér próbál eltiporni, vagy legalábbis felügyelet alatt tartani addig, míg lesz elég ereje neki, és gyengeségünk nekünk, hogy brutálisan átgázoljon mindenen, ami nem az ő kottájából játszik.

A Nexus Tv indulása óta nem tartozik egyik zenekarhoz sem. Játszunk a saját hangszereinken egy nagyon gyenge akusztikájú teremben.
A nézőtér  a covid alatt zsúfolásig telve volt. A két felvonás közti szünetben most a büfében lélegzik fel a nagyérdemű az első felvonás drámája után. Még remélik, hogy a bonyodalom és konfliktus után katarzissal távozhat kényelmes, biztonságos polgári világába.

Hiú ábránd és szomorú lesz az eszmélés. Ha egyáltalán eljutunk odáig, s nem tiltja be idő előtt  Cenz Úr a darabot.
A tiltás sunyi, alattomos módon régóta működik.
Egy éve még százezrek látták, olvasták, hallgatták a NEXUS-on közzé tett riportokat, beszélgetéseket, híreket.
S ez már veszélyes tömeg! Hát rákapcsoltak az algoritmusok. Mi sem tétlenkedtünk, így a napi tíz-húsz ezres hozzánk betérő látogató jelentette a stabil olvasótábort, nézőszámot.

Aztán néhány napja valahol, valaki, egy agytalan ember, vagy agyas robot úgy döntött, hogy ez is sok! Egyik napról a másikra 1500-2000 emberhez jut el a facén a NEXUS-on közzé tett tartalom.
S ahogy élesedik a helyzet – háború, válság, infláció, új járvány és korlátozások – a kontroll csak erősödni fog.

A világ megváltoztatásának egyetlen józan módja, az alulról megszervezett, felépített közösségi erő.
Ennek elkezdése, felépítése rajtatok múlik.

A NEXUS csak a kapcsolatot, az információt, hírt adja hozzá. Saját szerveren, cenzúra nélkül, csak a köz érdekét képviselve, az egyéni és közösségi jogok és szabadság alapján.

Ahhoz, hogy kapcsolatban maradjunk, kapcsolatban tudjunk maradni, ki kell küszöbölni a külső beavatkozás lehetőségét. Mi megtettük, amit lehetett. Most rajtatok a sor!

1. Használjátok a  Nexus bejegyzései, videói alatt megjelenő “Hozzászólások” lehetőséget a véleménynyilvánításra, a beszélgetésre.

2. A Nexus Tv facebook oldaláról csatlakozzatok át a Nexus TV nézők és olvasótábor csoportba! Itt némiképp zavartalanabb a társalgás, az információ áramlás és csere.

3. Azok számára, akik eddig, a korábbiakban támogatták a NEXUS TV-t, létrehoztuk saját, független közösségi felületünket, a Nexus TV Klubot,  amelyet a gondolkodni tudóknak és az ügyért tenni akaróknak szántunk.
Ez a face helyett van.
Nem várunk ide senkit, aki kutya-macska posztokat rak fel, arra sem vagyunk kíváncsiak, ki mit ebédelt, vacsorázott.
Nem barátkozni akarunk ismeretlenekkel, nem barátokat keresünk, hanem harcostársakat. A barátságot majd az konkrét cselekvés, a munka, az egyenként és közösen hozott áldozat alakítja.

Csak azokra számítunk, akik egyet értenek az eddig leírtakkal.

Végezetül:

“A szaltószabadság, hát ennyi csak, ez az egész.
És nyugtassatok meg, ugye, nem vagyok nehéz!”