Együttműködési megállapodást írt alá szerdán az önverő George Simion vezette AUR szélsőségesen magyarellenes párt (az “úgynevezett” Romániában mindegyik párt valamennyire magyarellenes, akármit is gondoljon erről a Niedermüller és pártja) a Nemzeti Parasztszövetséggel (ANŢ), amelyet egyébként egy Radu Ghidău nevű niemand, politikai kalandor vezet.

A megállapodás célja a ‘hazafias, rendszerellenes erők’ egyesülése és jövőbeni kormányra jutása. George Simion úgy nyilatkozott szerdai sajtótájékoztatóján, hogy a kereszténydemokrata, parasztpárti érzelmű választóknak jelenleg nincs képviseletük sem a helyi önkormányzatok, sem a parlament szintjén, ezért az AUR az ANŢ-vel közösen belefog a rendszerellenes és hazafias erők egyesítésébe.

‘Megkezdjük azoknak a pártoknak, egyesületeknek és személyiségeknek az egyesítését, akik nem vettek részt az utóbbi 32 év országos rablásában’ – mondta Simion, hozzátéve, hogy az AUR a legközelebbi választásokra készülve hetente bemutatja majd új “partnereit”.

‘Az első alakulat, amellyel a jövőbeni kormányzás érdekében együttműködési megállapodást írunk alá, a Nemzeti Parasztszövetség, amelyet egy jó szakember, egy jó román vezet, aki a legmagasabb fórumokon képviselte a kereszténydemokrata irányt, és aki másokhoz hasonlóan csalódott a Kereszténydemokrata Parasztpárt elorozása miatt: Radu Ghidău, az ANŢ elnöke” – mondta a papíron létező pártokka szövetségre lépni kívánó Simion.

Radu Ghidău arról beszélt, hogy a konzervatív pólus célja egy jobboldali politikai erő létrehozása, amely valós alternatívát jelent majd ‘arra a mocsárra, amelybe a PNL-PSD szövetsége sodorta az országot’.

‘Célunk a jobboldali értékek népszerűsítése a román politikai színtéren, és mindenekelőtt a hazaszeretet népszerűsítése, ami összeköt minket. Mostanra feledésbe merült a román politikai színtéren a haza és a románok iránti szeretet. Ami jelenleg a román politikát jellemzi, az AUR-os partnereink kivételével, az az önérdek’ – mondta Ghidău.