Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova szerint Ukrajna számára már nem lehetséges, hogy visszatérjen korábbi határaihoz – mondta a Sky News – Arab kiadásának, amelyet a Telegram csatornáján közölt.

“AZ AZ UKRAJNA, AMELYET ÖNÖK ÉS ÉN ISMERTÜNK, A KORÁBBI HATÁROKON BELÜL, MÁR NEM LÉTEZIK, ÉS SOHA TÖBBÉ NEM IS FOG LÉTEZNI. EZ NYILVÁNVALÓ” – MONDTA A DIPLOMATA A SKY NEWS – ARABIA-NAK ADOTT INTERJÚBAN, AMELYET PÉNTEKEN TETT KÖZZÉ TELEGRAM-CSATORNÁJÁN.

Leonyid Paszecsnyik, a Luganszki Népköztársaság (LNR) vezetője azt mondta, hogy az ország népszavazást tarthat az Oroszországhoz csatlakozásról. A másik köztársaság a Donbasszban, a Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetője azt mondta, hogy az Oroszországhoz csatlakozás kérdése “az első számú kérdéssé válik”, amint a köztársaság helyreállítja alkotmányos határait.

Emellett a március közepe óta Oroszország ellenőrzése alatt álló Herszon régió katonai-polgári közigazgatásának tisztviselői többször hangsúlyozták, hogy a régió is Oroszországhoz kíván csatlakozni.

Egy másik régió, Zaporozsje katonai-polgári közigazgatásának egy magas rangú tisztviselője is azt mondta, hogy a terület reméli, hogy csatlakozik Oroszországhoz, és annak Déli Szövetségi Körzetének részévé válik.

Forrás: Orosz Hírek