Lengyelország elhamarkodott döntése volt, hogy embargót rendelt el az oroszországi szénimportra – mondta a Polgári Koalíció (avagy Polgári Platform) képviselője, Pavel Poncilyusz a Polskie Rádiónak adott interjújában.

„Túl gyorsan születtek az ilyen radikális döntések, ezt kicsit higgadtabban kellett megközelíteni. Az elmúlt néhány évben az Oroszországból származó szénimport csak nőtt” – mondta a képviselő.

Szerinte a készletek meredek csökkenése nagyobb mértékben érinti a lengyel lakosságot, míg a saját széntermelésének növelése legalább másfél évig tart Lengyelországnak.

Június 6-án a Polsat News arról számolt be, hogy a lengyel kormány felajánlotta a bozót begyűjtését a magas szénárak miatt. Ezért a lengyel hatóságok leegyszerűsítették a bozót begyűjtési eljárását, hogy segítsenek a polgároknak megbirkózni a magas energiaárakkal.

Nos, nem kell hozzá nagyképzelőerő, hamarosan le lesznek tarolva a lengyel erdők, mert ugye fűteni kell…

Mi, akik rendszeresen járunk Zakopane-ba és a Kis-Lengyelországnak nevezett területen, pontosan tudjuk, hogy telente időnként fuldokolni lehet a széngáztól, hiszen szinte mindenki szénnel tüzel… Most majd a bozót égetésétől lehet fuldokolni, ami még nagyobb környezeti terhelés, és még fullasztóbb füstöt jelent. Cserébe pár tízpercenként lehet tömni a kazánokat…

Forrás: Itthonról Haza