Egy felmérés szerint, amely a hírszerzés alapján rangsorolta a világ 25 legjobb országát, Magyarország a világ egyik legokosabb nemzete. A világ legintelligensebb nemzetei A Vouchercloud kutatóit az érdekelte, hogy mely társadalmak jártak a legnagyobb haladással a civilizáció fejlődésében. Megszámolták az országonként elnyert Nobel-díjak számát, értékelték a jelenlegi átlagos IQ-szintet, és összehasonlították az iskolai eredményeket, ahogy azt az Index beszámolta.

Magyarország a 16. helyen végzett a Nobel-díjak, az átlagos intelligenciahányados (IQ) és az iskolai teszteredmények számát tekintve, dánia, Norvégia és Ausztrália végzett mögöttünk. A listát Ázsia és Európa uralja, Japán mindhárom intézkedés tekintetében előkelő helyen áll: az ötödik az iskolai teszteken, a hatodik pedig a Nobel-díjakon és a jelenlegi IQ-n. A második helyen Svájc, míg Kína a harmadik helyen áll. Az Egyesült Államok a negyedik helyen áll, elsősorban a rendkívüli számú Nobel-díj miatt: az Egyesült Államoknak 368 díja van, majdnem háromszor annyi, mint az Egyesült Királyság, amely a második helyen áll a Nobel-díjak listáján. Olvassa el még: Gyönyörű új uszodakomplexum nyílt Magyarországon – FOTÓK Magyarország sorai Magyarország a 16. helyen áll. Az ország rangsorolva van… A 21. a világon a Nobel-díjak tekintetében, kilenc Nobel-díjjal; 24. az IQ-szint szempontjából, 98,1-es IQ-val; 14. az oktatás szempontjából. Nobel-díjak – múlt

Ahogy az Index írja, a Nobel-díj 25 legjobb országát a nyugati világ uralja, mert a Nobel-díj nyugati innováció. Nem várhatjuk azonban, hogy ez a jövőben is folytatódjon: az ázsiai értelmiségiek könyörtelen fejlődése jogosan visz haza egyre több díjat. IQ szint – jelen Az IQ lista első hat helyét ázsiai országok foglalják el. Finnország az első nyugati ország, amely felkerült a listára. Az Egyesült Államok még a legjobb 25 országban sem szerepel a nemzeti IQ tekintetében, míg Mongólia a 12. helyre kúszott fel, átlagosAN 100-as IQ-val. Magyarország a 24. helyen áll 98,1-es IQ-val. Fegyverekkel és lőszerekkel való visszaélés egy magyar egyetemen Iskolai teljesítmény – Jövő Ázsia is az első öt helyet szerezte meg ezen a listán, ami nem meglepő, figyelembe véve az IQ-szintek listáját. A legjobban teljesítők között Oroszország a hatodik, az Egyesült Államok pedig a 13. helyen áll. Magyarország szorosan lemaradva a 14. helyen áll a diákjai által elért magas pontszámok tekintetében – a magyar diákok 29,4%-a kiemelkedően jól teljesít.

Forrás: Daily News Hungary

Megj.: Nem találom a listában Szlovákiát, Romániát!