Moldova és Franciaország kormánya a mai napon 3 fontos megállapodást ír alá, köztük egy megállapodást az országunknak nyújtandó 15 millió eurós kölcsönről.

“A kettős adóztatás elkerüléséről és a moldáv és franciaországi üzletemberek által elvárt adócsalás megelőzéséről szóló egyezményről van szó. Ez a megállapodás segíteni fog nekünk abban, hogy több beruházást vonzzunk Moldovába. A második a Francia Fejlesztési Ügynökség tevékenységéről szóló megállapodás.

Ezzel a megállapodással hivatalosan is elindítjuk a tavaly elindított fejlesztési együttműködést. A harmadik megállapodás a francia fejlesztési ügynökség 15 millió eurós hitelmegállapodásának jóváhagyásáról szól országunk számára” – mondta Maia Sandu.

Maia Sandu szerint a francia ügynökség támogatásával a Kisinyov-Ungheni vasúti szakaszt rehabilitálják és javítják.

“Nagyra értékeljük ezt a költségvetési támogatást ebben a számunkra bonyolult időszakban. A hitelprogram mintegy 3,600 munkahelyet támogat 5 évig” – mondta Sandu.

40 millió a védelemre

Moldova 40 millió eurót kap a terület védelmének és biztonságának megerősítésére.

Emmanuel Macron szerint a Moldovának juttatott pénz megduplázza az ország védelmi biztonságának megerősítésére szánt költségvetést, még akkor is, ha az alkotmány semleges állam státuszát jelzi – számol be Știri.md.

Macron szerint ezt meg kell erősíteni a régióban zajló háború eredményeként, amely elsősorban a frontvonalban lévő országokat érinti, amelyeknek a Moldovai Köztársaság is része.

Forrás:Timpul