Kanada fokozta a repülőtéri felügyeletet a digitális identitás és az arcfelismerő rendszerek révén Justin Trudeau miniszterelnök vezetésével. 

A Public Safety Canada (PSC) a Kanadai Közlöny május 14-i nyilatkozatában érintette ezeket a rendszereket, megjegyezve, hogy ezek a digitális utazási hitelesítő adatok a biztonságos légi utazási szabályzatot (SATR) módosító rendeletek részét képezik.
Példaként említette a “digitalizált személyazonosító okmányokat, a digitális személyazonosító okmányokat és a biometrikus úti okmányokat”.
A nyilatkozat a “digitalizált” dokumentumokat úgy határozta meg, mint “a beolvasott vagy frissített fizikai azonosító dokumentumok digitális másolatait”. A “digitális” úti okmányok a kormányzati hatóság által kibocsátott ilyen példányok puha másolataira vonatkoznak.

Eközben a “biometrikus” dokumentumok “biometrikus azonosítókat használó elektronikus azonosításra” utalnak, mint például az arcfelismerés. A PSC szerint négy azonosítatlan légi fuvarozó “megerősítette azon szándékát, hogy rövid és középtávon innovatív személyazonosság-kezelési megoldásokat vezet be”.
Hozzátette, hogy a minisztérium “továbbra is bevonja [más] légi fuvarozókat, és folyamatosan tájékoztatja magát arról, hogyan fejlődik ez a terület.” Úgy tűnik, hogy Ottawa elmozdulása a digitális utazók megfigyelése felé igazodott a Világgazdasági Fórum (WEF) kísérleti projektjéhez.

Digitális rendszer követi a légi utasokra vonatkozó zsarnoki vakcinamegbízásokat

A repülőtéri digitális megfigyelésnek való alávetés azt követően történt, hogy Ottawa elrendelte, hogy az utasoknak meg kell kapniuk a Wuhan koronavírus (COVID-19) elleni vakcinát, hogy felszállhassanak a repülőgépre – ez egy újabb orwelli rendelet.

Kanada még 2021 októberében rendelte el, hogy a belföldön repülővel, vonattal vagy hajóval utazó személyeket be kell oltani a COVID-19 ellen. A rendelet 2022 januárjában lépett életbe, kevés kivételi lehetőséggel. A Trudeau által elrendelt COVID-19 oltási kötelezettség gyakorlatilag megtiltotta a be nem oltott emberek utazását, ezzel pedig megsértette a mozgásszabadságukat.

Legalább két pert indítottak az utazókra vonatkozó oltási mandátum bírósági megtámadására. A Justice Center for Constitutional Freedoms (JCCF) az egyik pert 2022 februárjában nyújtotta be Maxime Bernier, a Kanadai Néppárt vezetője nevében. Bernier, aki nem oltott, az oltási mandátum miatt nem tudott repülővel utazni, hogy pártját népszerűsítse. A szárazföldi utazás csak a québeci lakóhelyétől korlátozott távolságon belül lehetséges. ”
A COVID-19 fanatikusai minden lehetséges eszközzel megpróbálják elhallgattatni az olyan eltérő hangokat, mint az enyém. El kell mennem, és találkoznom kell az emberekkel szerte Kanadában, hogy a pártom növekedjen, és terjesszem az igét. A bíróságoknak véget kell vetniük ennek a szegregációnak” – mondta Bernier.

Egy hónappal később a JCCF közölte, hogy 11 eskü alatt benyújtott 11 beadványt a kanadai szövetségi bírósághoz a COVID-19 vakcinára vonatkozó mandátum megsemmisítése érdekében.
Nevezetesen, Alfred Brian Peckford volt újfundlandi miniszterelnök, Alfred Brian Peckford volt a fő felperes az ügyben. Ő az 1982-es kanadai alkotmány és az Emberi Jogok és Szabadságok Kanadai Chartájának egyetlen életben maradt megfogalmazója és aláírója. ”

A beoltottak utazhatnak repülővel és láthatják a családjukat, a be nem oltottak pedig nem. Ez nem az a Kanada, amelyet ismerek és szeretek, és ez a fajta szegregáció a legnagyobb szomorúságot okozza nekem” – jegyezte meg Peckford eskü alatt tett nyilatkozatában.””

Forrás: Citizen News