Eltűnt a helyi rendőrség által lefoglalt kábítószer-ellenes megfigyelőautó egy razzia során

A Szervezett Bűnözés Elleni Osztály (BCCO) egy kábítószer-kereskedő csoport elleni akció után egy olyan autó nélkül maradt, amelyen megfigyelési technológiát használtak.
A rendőrök kezdetben azt hitték, hogy a térfigyelő technikával felszerelt járművet ellopták. A kamerafelvételek megtekintése után azonban rájöttek, hogy mi történt.

Az egész művelet a 2. szektorban lévő IGPR ( a Román Rendőrség Főfelügyelősége) székház közelében zajlott. A kábítószer-ellenes rendőrökből álló csapatok ellenőrzött tranzakciót hajtottak végre egy kábítószer-kereskedő hálózat felszámolása érdekében. A rajtaütés végrehajtásához egy üres autót hagytak egy közeli utcában, amelybe azonban megfigyelőberendezést szereltek be, hogy az akciót távolról is le lehessen filmezni, és így további bizonyítékokat lehessen szerezni.

A rendőrök észre sem vették, amikor a jármű nyomtalanul eltűnt. A spynews.ro által idézett források szerint a rendőrség először azt hitte, hogy a bukaresti rendszám nélküli autót ellopták.
Miután megnézték a környék egyik térfigyelő kamerája által készített képeket, rájöttek, hogy az autót valójában a 2-es szektor helyi rendőrsége vitte el egy platós kocsival!

Forrás: stiripesurse.ro