Miután az orosz csapatok megszállták Ukrajnát, soha nem látott szankciókat vezettek be Nyugatról Oroszországgal szemben, és Ukrajnát hihetetlen mértékben ellátták fegyverekkel.

Oroszország már 2022 áprilisában figyelmeztetett a NATO-val való közvetlen konfrontációra, ami valószínüleg a harmadik világháborút jelentené.

Ernst Wolff pénzügyi-gazdasági szakértő szerint ennek helyes besorolásához ezért elengedhetetlen, hogy megértsük, milyen mozgatórugói vannak ennek a fejlődésnek.
Wolff szerint pénzügyi rendszerünk a pénzügyi elit telhetetlen kapzsisága miatt az összeomlás szélén áll, és jelenlegi formájában nem életképes.

Ezért az elit évek óta egy új pénzügyi rendszeren dolgozik, és ebben a helyzetben a háborút használják a valóság elfedésére.

A háború egyrészt ösztönzi azokat a fejleményeket, amelyek a pénzügyi rendszer újraindításához szükségesek lennének. Ilyen például a masszívan növekvő államadósság, az extrém infláció és végső soron a valuták összeomlása, amiért aztán a háború tehető felelőssé.
Ugyanakkor a fegyverkezésre és az újjáépítésre fordított hatalmas kiadások felpörgetik a pénzügyi piacokat és növelik a hitelkeresletet, ami viszont a Wall Street nagy bankjainak kedvez.

A háború tehát az ideális eszköz az elterelésre, a lakosság félrevezetesére.
Ernst Wolff ennek ellenére lehetőséget lát egy történelmi fordulópontra. Mert a sok válság hatására most megnyílt a lehetőség ablaka, amelyben a az összefüggések felismerése termékeny talajra találhat.

Forrás: kla.tv