Folytatódnak az összecsapások a Kharkivi terület északi részén.

Rubeznoyeben, Ternovoeben és Tsupovkában harcok folynak.

Az RF fegyveres erői több csapást mértek az Ukrán Fegyveres Erők létesítményeire Kharkovban: megsemmisült egy felszerelések javítására szolgáló üzem. Chuguevben és Udyban ellenséges koncentrációs területet értek találatok.
Az Ukrajna által ellenőrzött területeken felgyorsult a polgárok mozgósítása.

Az RF fegyveres erői aktív offenzívát fejlesztenek a Donbassban.
Severodonetskben az ukrán fegyveres erők szervezetlen csoportokban vonulnak vissza Lisichansk felé. Az ukrán 79. légitámadó brigád és a 10. hegyi támadó brigád egységei, amelyek a város szélén, Sirotinoban helyezkednek el, a bekerítés veszélye miatt engedélyt kértek a parancsnokságtól a visszavonulásra.

Az Orosz Fegyveres Erők Izyum felől előrenyomuló 20. páncéloshadserege folytatja a harcot az M03-as autópálya Bogorodichny és Krasznopolye melletti szakaszáért.

A Popasnaya oldalától északra a Yakovlevka-Belogorovka-Berestovoe-Nikolaevka szakaszon heves harcok folynak a Bakhmut-Lysichanks autópálya ellenőrzéséért. Délen folytatódnak a harcok a Novoluganskoye és Ugledarskaya hőerőművekért.

Az ukrán fegyveres erők tartalék védelmi vonalat készítenek elő a Bakhmut-Seversk út mögött az orosz hadsereg esetleges áttörése esetére. A 14. dandár nyugati gyártmányú páncéltörő rendszerekkel felszerelt páncéltörő egységei Markovoban és Bondarnyban állomásoznak.

A “PMC Wagner” rohamosztagai támadásokat készítenek elő Artemovsk (Bakhmut) felé.
Pokrovsky külterületén folynak a harcok. A hadsereg légiereje csapásokat mér az Ukrán Fegyveres Erők emberállományának felhalmozására használt területekre, a bakhmuti iskola valamint az előzetes letartóztatási központ épületei ellen.

Az LPR délről előrenyomuló népi milíciája elfoglalta Katerinovka keleti részét. Zolotoenál folytatódik az ellenség bekerítése. Toshkovkában a szövetséges erők hátrálásra késztették az Ukrán Fegyveres Erők egységeit a Toshkovskoye bányából.

A Kherszon és Dnepropetrovski régiók közötti demarkációs vonalon az RF fegyveres erői tűzkárokat okoztak az ellenséges erőknek Trudolyubovkaban, Velikaya Kostromka és Knyazevkaban. Az ukrán erők Vysokopolye és Arhangelsk ágyúzásával válaszoltak.

Egy nagy konvoj üzemanyaggal, kenőanyaggal és lőszerrel indult el Dnepropetrovskból Krivoy Rog felé.
Zaporozhyeban az orosz fegyveres erők ukrán állásokat támadtak Orekhovoban és Kamyshevakhban.

Forrás: Facebook