A sajtótitkár rendkívül kínos helyzetbe hozta magát, amikor nem talált előre megírt választ a jegyzeteiben – írja a V4NA Hírügynökség.

Továbbra is súlyos gondokkal küszködnek a szülők az Amerikai Egyesült Államokban, mert lehetetlen csecsemőtápszerhez jutni a boltokban, de már a gyógyszertárakban sem lehet kapni. A probléma pedig július végéig biztosan nem fog megoldódni. Nem csoda tehát, hogy a tápszerhiány kiemelt témája a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóknak.

A Biden-kormány szóvivői azonban szinte egyszer sem álltak a helyzet magaslatán, amikor a sajtó elé kellett állni. Legutóbb a borzos, afro-amerikai üdvöske, Karine Jean-Pierre csinált magából bohócot, akit május közepén nevezett ki a szenilitás útján bukdácsoló elnök. A jelek szerint azonban a leányzó azóta sem tudta felvenni a ritmust. Az egyik riporter azt szerette volna megtudni, hogy az adminisztráció hogyan kezeli a tápszerhiányt addig, amíg nem áll helyre az ellátás. Karine Jean-Pierre már a kérdés első felében idegesen lapozgatni kezdte a vaskos jegyzeteit, amelyben előre megírják neki a válaszokat. Kínos csend és némi kétségbeesett lapozgatás után azonban kiderült, hogy a sajtótitkár magára maradt ebben a kérdésben, ugyanis nem kapott előre megírt választ. Kínos zavarában pedig ezt meg is osztotta a sajtó munkatársaival.

Ez történik, ha olyan munkára alkalmazol valakit, amely meghaladja a képesítését – írja egy kommentelő a Twitteren.

Ez történik, amikor Biden konfliktusos esetekben a „fekete, meleg, bevándorló nő, elsősorban aki mindháromnak megfelel” típusú szempont alapján alkalmaz valakit a legalkalmasabb személy helyett. A progresszívek gyakran a „sokszínűséget” részesítik előnyben az érdemekkel szemben. Mintha azt mondanánk, hogy vegyük fel az első meleg tengerészgyalogost, még akkor is, ha nem tud úszni – írja egy másik kommentelő.

A videó feltöltője szerint ez megalázó. Hogy lehet, hogy a Fehér Házban mindenki ilyen rosszul végzi a munkáját? – tette fel a kérdést. A kommentelő bizonyára arra utalt, hogy Biden előző sajtótitkára sem tudott érdemben válaszolni, amikor kormányzati intézkedésekről kérdezték a tápszerhiány kapcsán. A Fehér Ház szóvivője megpróbálta megnyugtatni az embereket egy sajtótájékoztatón, majd amikor egy újságírói kérdésre kellett válaszolni, a szóvivő arcpirító kijelentést tett. Egy riporter arra volt kíváncsi, hogy a szülők mit tehetnek akkor, amikor órákig járják az üzleteket, de nem tudnak tápszert venni a kisgyerekeknek. Jen Psaki egyszerűen annyit mondott: „Minden olyan szülőt biztatnánk, aki aggódik gyermeke egészségével vagy jólétével kapcsolatban, hogy hívja fel orvosát vagy gyermekorvosát.”

De maga Joe Biden sem tudott mit kezdeni a szituációval. Az elnök – aki minden problémára, például az inflációra is talál egy bűnbakot – kijelentette, hogy csak két hónappal azután szerzett tudomást a tápszerhiányról, hogy az iparág vezetői megtudták, hogy komoly válsággal kell szembenézniük. Vagyis az elnök az iparág résztvevőit tette felelőssé. A szülők olykor órákat autóznak, hogy valahol tápszerhez jussanak, de mára már odáig fajult a dolog, hogy egyáltalán nem kapnak a boltokban – csupán idősebb gyerekek számára készült étrendkiegészítőket.

Elise Stefanik republikánus képviselő – aki maga is édesanya – élesen bírálta a Biden-adminisztrációt. Azt mondta, hogy már február óta próbálja felhívni az elnök figyelmét a válságra, de a Fehér Ház nem foglalkozott vele. „Nos, ez a válság egész Amerikát sújtja. Nem tudok ennél gyötrelmesebb válságot elképzelni a szülők számára, akik kétségbeesetten próbálnak hozzáférni a csecsemőtápszerhez” – mondta a Fox televíziós csatorna egyik műsorában a politikus, aki hozzátette, hogy a Biden-adminisztrációnak semmilyen terve nincs.

A közösségi médiát elárasztották a felháborodott bejegyzések. „A Biden-kormány raklapnyi tápszert küld a határra az illegális bevándorlóknak. Mi történt azzal, hogy »Amerika az első«? Ugyan már, ember! Ha ez nem késztet arra, hogy novemberben minden demokrata ellen szavazz, akkor bajban vagy” – írja egy férfi.

„Szóval, hány baba fog meghalni Biden és a többi demokrata miatt?” – teszi fel a kérdést egy másik felhasználó némi drámai túlzással.

Arról viszont kevés szó esik, hogy Amerikában – miként az egész „fejlett” Nyugaton – már nem divat anyatejjel etetni, hónapokig szoptatni a csecsemőket. Ezért is okoz ilyen felfordulást a hirtelen jött tápszerhiány.

(Forrás: Magyar Nemzet)