“Az amerikaiak tették… és ezzel megölték az európai gazdaságot” – állítja Gonzalo Lira az Északi Áramlatokat ért szabotázsról készült friss videójában.
Igaza lett Gonzalo Lira-nak.

Igaz, kicsit máshogy, de igaza lett. Szeptember végétől biztosan nem megy orosz gáz (Nyugat-) Európába (kivéve – egyelőre – Szerbia, Magyarország, ahogy mondta, talán kaphatnak még a bolgárok, ha hajlandók fizetni rubelben, és a szlovákok, meg az osztrákok rajtunk keresztül, ha kapunk eleget).

Megjegyzem, maga Tucker Carlson is egyből az USA-t gyanúsította meg a szabotázzsal.
Azt már csak én teszem hozzá, hogy ezzel az amerikaiak – az okozott példátlan környezeti katasztrófán túl – kegyelemdöfést adtak magának az Európai Uniónak is.
Ezek után olyan fokú lesz a tagállamok érdekellentéte, de főleg olyan szintet ér el az uniós polgárok elégedetlensége a gazdasági helyzet romlása miatt, hogy az Unió szétesése elkerülhetetlen. Ám nyilván ez is volt a cél. Nem véletlen, hogy Brüsszelben amerikai kesztyűbábok “vezették” az Uniót. Beérett a Nagy Terv Európa meggyengítésére, hogy az semmiképpen ne lehessen az USA globális versenytársa.
.
Friss hír, hogy az USA felszólította polgárait, hogy azonnal hagyják el Oroszországot.
Ez felér egy közvetett beismeréssel (bár a mozgósításról hablatyolnak, mint javasolt távozási okról).
Nyilvánvaló, hogy az USA tudja, hogy Putyin is tudja, hogy ki követte ezt az akciót.

Az oroszok összehívatták az ENSZ BT-t, de valószínűleg semmi gyakorlati értelme nem lesz.
Ez már nyílt konfrontáció a BT állandó tagjai között. És ha eddig Kína lavírozott, mert kellett neki a jó viszony az EU-val (is), úgy mostantól kénytelen lesz tisztázni a viszonyát, mert az oroszok és az EU után Kína következik a sakktáblán. Ám a globális recesszió az USA-t sem kerüli el, szóval, nem tudni, nem lesz-e ez az otromba, értelmetlen szabotázs az amerikaiak pirruszi győzelme.
Mosolyogva gondolok vissza arra az időre, amikor az amerikai demokraták a harmadik világháború kirobbantásával fenyegettek, ha Trump lesz az elnök.
.
Egy biztos, az ukrán háború eszkalálódni fog.
Most jönnek csak igazán nehéz idők…
Az oroszok innentől mindent egy lapra tesznek fel, mert nincs mit veszíteniük Ukrajnában. Pontosabban, csak veszíthetnek, ha meghátrálnak.
Itt jegyzem meg, hogy ha eddig volt valami csendes közmegegyezés a világban, akkor mostantól semmilyen tengeri infrastruktúra nincs biztonságban. Az Északi Áramlatok lett a precedens. A csővezetékek hossza egyenként 1200 km (csak a tenger alatti szakasz), a csövek tartalma egyenlő egy kisebb ország több havi gázfelhasználásával, ez most megy a légkörbe, majd a csövek megtelnek vízzel.
Jó, ha egy villám, vagy valaki heccből nem gyújtja be… bár lehet, hogy jobb lenne, ha ott égne el a gáz a tenger felszínén.
Ez a szabotázs felér egy, az emberiség elleni bűntettel.
Nem tudni, elindul-e a dominó, és ha igen, hol áll meg. A következmények beláthatatlanok.
Sokba fog ez kerülni még a világnak.