Ilan Laufer volt üzleti környezetért, a kereskedelemért és a vállalkozói szellemért felelős miniszter példátlanul keményen fogalmaz az EU új erőforrás-takarékossági politikájáról. Laufer aberrációnak nevezi Ursuley von der Leyen beszédét, és az EU bukását jósolja.

“Az Európai Unió a Szovjetunióba megy – a k..va anyját -, mi pedig vele megyünk, mint a rabszolgák és a bolondok. Tegnap tanúi lehettünk az Európai Bizottság elnökének az intézmény megalakulása óta a mai napig a legeltérőbb beszédének. Ez a beszéd egy képmutatótól származik, aki épp most emelte a saját fizetését 30 000 euróval/évben, és arra akar kényszeríteni minket, hogy párosával zuhanyozzunk, hidegben és lekapcsolt villany mellett. Isten ments, Szovjetunió-seggű, hova hoztad az Európai Uniót!

Gondolom, mostanra már sokan megértették, hogy a globális felmelegedés csak egy átverés a lakosság elszegényítésére, hogy a zöld energia csak por a szemünkben, miközben Németország az elmúlt 20 évben az olcsó orosz gáz fő kedvezményezettje és előfizetője volt, olyan években, amelyekben egyáltalán nem tett semmit, tényleg nem tett semmit, hogy küzdjön a “globális felmelegedés” ellen, vagy hogy egyáltalán átálljon a megújuló energiára.
Húsz éve nem tettek semmit, bíztak abban, hogy a végtelenségig olcsó gázuk lesz, és most van pofájuk arra kérni minket, szegény európaiakat, hogy osszuk meg velük azt a keveset, amink van, és mi, akik energiatermelők vagyunk (még annyira is, hogy energiafüggetlenek legyünk), fizessünk ötször magasabb számlákat itthon, és a kormány egyáltalán nem tesz semmit, hogy megvédjen minket ettől a nemzeti és intézményesített fosztogatástól.

Azok, akik ma Európát irányítják, szánalmas képmutatók, és azok, akik elfogadják, hogy a szolgái legyenek, a nemzet és a haza árulói, akik a legrosszabbat érdemlik.

Most arra kérnek bennünket, hogy takarítsuk meg áramfogyasztásunk 10%-át, hogy felelősségteljesek legyünk, és szolidárisak a többi országgal, amelyeknek nincs saját energiaforrása.

Hazugság, hazugság és olcsó propaganda. Hányan repülnek magánrepülővel, akik ezeket az aberrációkat rendelik nekünk? Hányan ülnek több száz négyzetméteres irodákban? Az önök kúriáiban és irodáiban 18 fok van? Kettesével zuhanyoznak?

Teljesen megőrültetek, képmutató európai vezetők!

Önök az Európai Unió valamennyi polgárából gúnyt űznek, és valószínűleg a következő választásokon szomorú emlékké válnak, egy fekete lapot jelentenek majd az Unió történelmében.
Miattatok szegények az emberek…
Lengyelországban több tucat kilométeres sorok állnak a szénbányáknál…
Németországban már nincs tűzifa, és az emberek elkezdték kivágni az erdőket, hogy télen legyen fűtési forrás.
Az elektromos autók ingyenes töltőállomásainál 3-4 órás sorok állnak, mert a robbanásszerűen emelkedő villamosenergia-árak miatt, amelyeket önök generáltak, ötször magasabbak a számlák.

Ez egy mesterségesen előidézett válság, és az emberek kezdik ezt megérteni. Önök a szakadék szélére sodorták Európát, és most a legabnormálisabb “megoldásokkal” állnak elő a válság leküzdésére, amelyet szintén önök hoztak létre.

Kinek az érdekeit szolgálja ez? Egyáltalán nem az európai polgárokét. A modern történelem során a válságokat a termelés ösztönzésével, új termelési kapacitásokkal, értékteremtéssel hidalták át, nem pedig fordítva, bezárással, nem pedig megtakarítással és adóemeléssel.

Amerika és Kína bizonyára örömmel dörzsöli a tenyerét, amikor látja, mi történik Európában, és merre tartunk. Ők az eddigi nagy nyertesei az ukrajnai háborúnak és az úgynevezett energiaválságnak, amelyen az Európai Unió most keresztülmegy, miután ejtőernyő nélkül dobta ki magát a gépből.

Ami minket, románokat illet, teljesen megérdemeljük a sorsunkat. Erre szavaztunk, ezt kaptuk. Az, hogy manipuláltak vagy félretájékoztattak minket, a mi hibánk, és most mi viseljük a következményeket.

A románok soha nem kezdtek szabad akaratukból tiltakozni. A forradalom alatt az oroszok és az amerikaiak hozták ki őket az utcára, a 13-as rendelet ellen pedig Soros és a multinacionális cégek,  többségükben fizetett vagy kényszerített emberei lázadtak – írja Laufer a Facebookon.

Forrás: stiripesurse.ro

Megj.: 13-as rendelet: a román büntetörvénykönyv és perrendtartást módosító törvénytervezet. A román alkotmány szerint a kormány kivételes esetekben avatkozhat be a törvényalkotásba azonnal hatályba lépő sürgősségi rendeletekkel, amelyeket a későbbiekben a parlamentnek is meg kell vitatnia: megerősítheti, módosíthatja vagy elvetheti őket.