Aki normális, az agyonröhögheti magát a “fősodrú”, azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

Nem, nem állítom azt, hogy Joe Biden amerikai elnök sajátkezüleg robbantotta volna fel a Nord Stream tengeri kőolajvezetéket! Nem! Ez a kép csupán karikatúra!

Agymosott, amerikanyaló ismerőseim (ha van ilyen?) ne hördüljenek fel, ilyesmit fel sem tételeznék a teljesen legatyásodott, félkegyelmű Joe bácsiról, (aki már a bábszerepet is akadozva játssza, s maholnap már egy összetett mondatot sem lesz képes a leírt cetliről kiolvasni a mikrofon előtt).
Márhogy sajátkezüleg?!

Komolyra fordítva a szót: a gázvezetékkel együtt robbant a humor is a közösségi médiában.
Aki normális, az agyonröhögheti magát a “fősodrú”, azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

Eszerint megtudjuk, hogy az oroszok lövik az atomerőművet, ami éppen az ő kezükön van, és szabotázst követnek el a saját gázvezetékeiken, amiknek talán jóval egyszerűbb lenne elzárni a csapját.

A fősodratú média egyértelmű tényként kezdte kezelni, hogy az Északi Áramlat vezetékeken keletkezett sérülések az oroszok munkái, hogy így vonják meg a gázt Európától.
Nem, nem a csapot zárják el, inkább tönkreteszik azokat a vezetékeket, amelyekkel egyébként egész könnyedén tudnák zsarolni Németországot.
Az pedig, hogy Joe Biden már a háború kitörése előtt is arról beszélt, hogy “történhet valami” a gázvezetékekkel, pusztán a véletlen műve.

A sajátos nyugati önbecsapásra igazi “szlávos” humorral reagáltak az orosz (illetve egy-két nyugati) csatornák, internetes poénok egész hadával világítva rá az állítás szürrealistására.
Volt, aki Steven Seagal és Vlagyimir Putyin barátságát idézte meg: Az amerikai színész híresen jó barátságot ápol az orosz elnökkel, és a filmjeibe is belefér egy ilyen akció.

Mások egyenesen Joe Bidennek üzentek, utalva a fia “hobbijára”: Szív, sűrít, benntart, kipufog, elnöki verzióban.

Volt aki Hriszto Grozevnek üzent, hiszen a bolgár újságíró az oroszok között közismert arról, hogy szinte minden mögött az FSZB munkáját látja: Hriszto Grozev: Az Északi Áramlaton történt sérülés közelében vett vízmintában nagy mennyiségű novicsokot mutattak ki .
Az egyik kommentelő pedig hozzátette: és megtalálták Navalnij alsógatyáját is.

A Reuterst parodizáló egyik oldal például ezzel a bejegyzéssel kommentálta az esetet: Németország szerint az Északi Áramlat elleni támadás életbe lépteti a NATO 5-ös cikkelyét, az eset azonban komplikált, mivel az elkövető az USA– írták.

Azok után, hogy Oroszország egy hónapon át lőtte azt az atomerőművet, amit előtte már elfoglalt (!!!), most meg felrobbantotta azt a vezetéket, amit előtte évekig épített, és még most is forgalmazni akart rajta.

Túl a tréfán , ne feledjük, hogy nemrég Zelenski is azzal fenyegetőzőtt, “esetleg valami történhet a testvériség gázvezetékkel”
Emlékszünk? Nem rég volt.
Az USA már régebb megmondta : Ha az oroszok háborúba lépnek, akkor kicsináljak a gázvezetéket. Csakis jól képzettek képesek erre, akik pontosan ismerik a gázvezeték helyet: USA-NATO-titkosszolgálatok.

Máskülönben, a gázvezetékek közelében amerikai tengeralattjárókat észleltek az elmúlt napokban.(Biztonsági érzékelők + kamerák figyelik a vezetéket, a hajóforgalmat éjjel-nappal).

Még egyszer : Biden és Nuland az év elején bejelentették a sajtónak, hogy “megszüntetik” az Északi Áramlatot, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát. Most megszüntették. Van még kérdés?

Nem vicc: a gázvezetékek elleni terrortámadásokat követően egyik ismert lengyel háborús uszító politikus , bizonyos SIKORSKI, a Twitter üzeneteben azonnal GRATULÁLT az USA-nak a terrorista tettéért.

Az más! Ez tiszta! De nem, nem Biden tata. Kitartok amellett, hogy Joe Biden nem sajátkezüleg robbantotta fel, búvárnak beöltözve, az Északi-Áramlat nevű tengeri gázvezetéket!

Forrás: Pál Antal Murgu/Facebook