Az egész európai kontinens globális összecsapásra, világháborúra szánt fegyverkészleteket halmoz fel.

Az Amerikai Tudósok Szövetsége (FAS) januárban megerősíti a Grandangolo által 2022 decemberében az amerikai légierő egy dokumentuma alapján közölt információt:

a C-17A Globemaster repülőgépnek engedélyezték az amerikai B61-12-es atombomba Olaszországba és más európai országokba történő szállítását.

Mivel a Biden-kormányzat tisztviselői bejelentették, hogy a B61-12-es bombák szállítását decemberre tolják előre, úgy gondoljuk, hogy az új amerikai atomfegyverek már megérkeztek Európába, hogy Oroszország ellen használják őket.

Az USA és a NATO jelenleg hatalmas mennyiségű lőszert küld Ukrajnába a kijevi erőknek szállított nehéztüzérséghez. Az Egyesült Államok – hivatalos adatok szerint – eddig több mint egymillió lőszert küldött Ukrajnának, valamint több tízezer rakétát. Körülbelül 300 000 lövedék érkezett az amerikai hadsereg izraeli raktáraiból. A fegyverellátást egy nemzetközi hálózat irányítja, amelyben központi szerepet játszik Camp Derby, az Egyesült Államok legnagyobb, az anyaországon kívüli amerikai arzenálja, amely a livornói kikötőhöz és a pisai katonai repülőtérhez kapcsolódik. Az Egyesült Királyság, Franciaország, Lengyelország és Finnország harckocsikat szállít Kijevnek, Lengyelország pedig Abrams harckocsikat szerez be az Egyesült Államoktól, amelyek közül néhányat Ukrajnának szánnak.

Ugyanakkor az USA és a NATO megerősíti erőinek európai telepítését, amelyek egyre inkább közelednek Oroszországhoz. Romániában a NATO a legmodernebb elektronikus berendezésekkel felszerelt AWACS repülőgépeket állomásoztat, amelyeket állandó repülésben tartanak az orosz légtér közelében. A Pentagon Romániában telepítette a 101. légideszant hadosztályt, amely a második világháború óta először állomásozik Európában.

A NATO és az EU “Ellenálló képességgel és létfontosságú infrastruktúrákkal foglalkozó munkacsoportot” hoz létre.

“A NATO – mondja az Európai Unió Tanácsa – továbbra is kollektív védelmünk alapja. Felismerjük az erősebb európai védelem értékét, amely hozzájárul a transzatlanti biztonsághoz, kiegészíti a NATO-t és interoperábilis.”

Forrás: VoltaireNet