A Dnyeszteren túli köztársaság külügyminisztere, Vitali Ignatiev figyelmeztet a Moldovai Köztársaságban zajló konfliktus gyors eszkalálódására, ha Kisinyov fegyvereket kap a NATO-tól.

A bejelentés a helyi televízióállomásán hangzott el.

“Kisinyov nyugati partnerei katonailag és technikailag is megpróbálják felfegyverezni őket. Eddig nem jelentették be az együttműködést ezen a területen, és nem derült ki, hogy milyen típusú felszereléseket küldenek Moldovának. De minden bizonnyal fegyver lesz. Ezt a Dnyeszteren túli régió ellen fordítják” – idézte Pravda Vitali Ignatijevet.

Azt is mondta, hogy “azok, akik 1992-ben megölték a régió lakóit és az orosz állampolgárokat”, már most is kijelentéseket tesznek arról, hogy készek “levágott fejeket dobálni a parlament ajtajára” a Dnyeszteren túli területen.

“Amint a NATO fegyverei megjelennek Kisinyovban, a mai stabil helyzet kiszámíthatatlan konfliktussá válhat” – figyelmeztetett Vitali Ignatiev.

Emlékeztetünk arra, hogy a moldovai tisztviselők azt fontolgatják, hogy fegyvereket kérnek a külföldi partnerektől az ukrajnai háborúval és a Dnyeszteren túli szeparatisták provokatív kijelentéseivel összefüggésben, de még nem született döntés.

Forrás:10Tv.ro