Amikor Hargita és Kovászna megyében követeled a törvény tiszteletben tartását, halállal fenyegetnek!

Az ANPC-hez(román fogyasztóvédelem) benyújtott keresetem nyomán a Csiki Csipsz és a Csiki Sör márka alatt gyártott csomagolás illegális nyilvántartásba vételével kapcsolatban, amely ROMÁNIA helyett „a Secuian Land” származási helyet jelölt meg a csomagoláson, a román a a közigazgatási hatóságoknak meg kell állítaniuk a termelést és a forgalmazást ezen termékekből.
Elfogadhatatlan, hogy egy romániai, még Hargita megyei székhelyű gyártó így szembeszegüljön a termékek jogi megjelölésével kapcsolatos nemzeti és európai jogszabályokkal.
Románia megsértése mellett, amellyel Hargita megye az úgynevezett Székelyföld régióhoz tartozik, minden termék kizárólag magyar nyelvű leírással és címkével rendelkezik.
Nos, azért az egyszerű tényért, hogy a törvény tiszteletben tartását kértem, és feljelentést tettem az illetékes hatóságoknál, a kereskedelmi cég vezetősége sérteget, és több száz magyar állampolgár kívánja halálomat, fenyegetőzik és a legaljasabb bűncselekményeket kínálja.
Ezt a tiszteletet élvezik a román hatóságok a 30 éve figyelmen kívül hagyott megyékben, ahol a sovinizmus és az idegengyűlölet riasztó szintet ért el.
Ezt az üzenetet bátorítja Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke, aki terjeszti ezt az üzenetet, és határozottan megerősíti az úgynevezett Székelyföldhöz való ragaszkodást.
Când ceri respectarea legii în județele Harghita și Covasna ești amenințat cu moartea! ‼️
În urma sesizării mele către ANPC privind inscripționarea nelegală a ambalajelor produse sub marca „Csiki Csipsz” și „Csiki Sor” care în loc de ROMÂNIA au trecut pe toate ambalajele ca loc de proveniență “ținutul secuiesc”, autoritățile române au impus oprirea producției și a distribuției de produse.
Este inacceptabil ca un producător cu sediul în România, chiar și în județul Harghita să sfideze în asemenea mod legile naționale și europene cu privire la marcarea legală a produselor. Pe lângă insulta la adresa României, prin care este menționată apartenența județului Harghita la așa-zisul ținut secuiesc, toate produsele au parte de descrieri și etichete exclusiv în limba maghiară.
Ei bine, pentru simplul fapt că am cerut respectarea legii și am sesizat autoritățile competente, conducerea societății comerciale mă insultă iar sute de cetățeni de etnie maghiară îmi doresc moartea, mă amenință și proferează cele mai abjecte ofense. Acesta este respectul de care se bucură autoritățile române în județele ignorate timp de 30 de ani, unde șovinismul și xenofobia au atins cote alarmante. Desigur, acest mesaj este încurajat de Tamas Sandor, președintele UDMR al Consiliului Județean Covasna, care distribuie acest mesaj și sfidător reafirmă atașamentul față de așa-zisul ținut secuiesc.