A kedd esti kormányhatározat szerint immár hazánk teljes területére engedélyezik a külföldi NATO-csapatok telepítését az ukrajnai háborúra reagálásként.
Magyarország függetlenségének feladása, hazánk katonai felvonulási területté tétele elfogadhatatlan, ezért szabad és semleges Magyarországot követel a Mi Hazánk Mozgalom. Idegen haderőknek nincs helyük hazánkban, Magyarország a magyaroké! – írják közleményükben, alább a folytatás.

Ma már sajnos csak a Mi Hazánk képviseli a pártok közül az 1848-as márciusi ifjak követelését: „Magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk!”
Elfogadhatatlan az is, hogy engedélyezi a kormány a közvetve Ukrajnába való fegyverszállítást Magyarországon keresztül. A Mi Hazánk ellenzi hazánk ilyen típusú részvételét is a háborúban. Beláthatatlan következményekkel jár az idegen haderők magyarországi állomásoztatása és hazánknak az orosz haderők célpontjává tétele.

Ukrajna területi integritásának hajtogatása helyett a magyar kormány inkább azt kéne megakadályozza, hogy a kárpátaljai magyarságot golyófogónak használják. A NATO-tagságunkból adódó szerződéses kötelezettségünk csak arra volna, hogy egy tagállam megtámadása esetén segítsünk annak védelmében, de Ukrajna nem NATO-tag.

A Mi Hazánk Mozgalom ellenzi a kárpátaljai magyar nemzetrésszel szemben elnyomó politikát folytató, soviniszta Ukrajna katonai támogatását, illetve az amerikai érdekek kiszolgálását. Az oroszok elleni embargó így is felbecsülhetetlen károkat okozott főként a magyar mezőgazdaságnak az elmúlt években, most már a magyar érdek legyen az első! – követeli Novák Előd országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének elnöke.

Forrás: https://kuruc.info/r/2/244950/