Loading...

Daniel Ortega nicaraguai elnök kormánya felhatalmazta az orosz csapatokat, repülőgépeket és hajókat, hogy kiképzési, bűnüldözési vagy katasztrófaelhárítási célból Nicaraguába érkezzenek.

A héten közzétett rendeletben, amelyet Oroszország csütörtökön megerősített, Ortega engedélyezi az orosz csapatoknak, hogy végrehajtsanak bűnüldözési feladatokat, „humanitárius segélynyújtást, mentési és kutatási feladatokat vészhelyzetben vagy természeti katasztrófa esetén”.

A nicaraguai kormány emellett engedélyezte az orosz csapatok kisebb kontingenseinek jelenlétét „tapasztalatcsere és kiképzés céljából”.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zakharova a Szputnyik orosz hírügynökségnek azt mondta, hogy az intézkedés „rutinszerű”.

„Rutinszerű – évente kétszeri – eljárásról beszélünk a külföldi katonák ideiglenes beléptetéséről a területére, annak érdekében, hogy együttműködést fejlesszünk ki különböző területeken, beleértve a humanitárius és veszélyhelyzeti reagálásokat, a szervezett bűnözés elleni küzdelmet és kábítószer-kereskedelem” – mondta Zakharova.

Forrás: The Washington Post /Informatia Libera

Video:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

  • Légy az első, aki hozzászól.