És miért tennék ezt? Erre az Izvesztyija egyik cikke ad magyarázatot, amelyben Denisz Pusilin arról számolt be, hogy fordulat áll be a Donbászon.

A Donbászért vívott csatában fordulópont érkezett, a Donyecki Népköztársaság erői előnybe kerültek – jelentette be Denis Pushilin, a DPR vezetője.

„Igen, beszélhetünk fordulópontról, az ellenség erkölcsileg el van nyomva, csakúgy, mint a katonai komponensben” – mondta az Interfaxnak a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum (SPIEF) közben nyilatkozva.

Azt is megjegyezte, hogy a DPR-erők azt tervezik, hogy túllépnek a donyecki régió közigazgatási határain, amennyire csak szükséges, hogy kiküszöböljék az ágyúzás veszélyét. Szerinte a nyugati országok Kijevnek történő fegyverszállítása további lépésekre sarkallhatja a DPR-t a biztonság érdekében.

Úgy tűnik tehát, hogy igaz lesz; minél nagyobb hatótávolságú eszközökkel rendelkezik Ukrajna, az orosz hadsereg és a vele együtt harcoló (nép)köztársasági alakulatok annál nagyobb részt akarnak elfoglalni területeiből.

Erről egyébként már volt szó, és ha jobban belegondolunk, ez nem jelent mást, mint hogy Ukrajna fegyverekkel történő ellátása csak arra jó, hogy növelje az orosz erők ambícióját még nagyobb területek elfoglalására.

Forrás:itthonrolhaza.hu