A brit egészségügyi ügynökség jelentése szerint a majomhimlős betegek több mint 99%-a meleg férfi.

Az Egyesült Királyság egészségügyi hatóságainak felmérése szerint a majomhimlőt szinte kizárólag olyan férfiak terjesztik, akik “melegként, biszexuálisként vagy a férfiakkal szexuális kapcsolatot tartó férfiként azonosítják magukat”.

“Az angliai esetek nagy hányada ismert londoni lakos volt (81%, 224 a 276 bejelentett lakcímmel rendelkező betegből) – jelentette pénteki tájékoztatójában az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége. “Ahol a nemre vonatkozó információ rendelkezésre állt, 311 (314-ből 99%) megerősített eset férfi volt, 3 megerősített női eset volt. Az Egyesült Királyságban megerősített esetek átlagéletkora 38 év volt.

“Százötvenkét eset vett részt a 2022. május 26-tól végrehajtott és visszamenőlegesen felhasznált részletesebb kérdőívekben. Ezekben az adatokban a 152 megkérdezett férfi közül 151 meleg, biszexuális és más, férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítő férfiként (GBMSM) azonosította magát, vagy azonos nemű kapcsolatról számolt be, a fennmaradó egyén pedig nem volt hajlandó közölni ezt az információt. A tünetek megjelenését megelőző 21 napon belüli, közelmúltbeli külföldi utazásról 75 eset (22%) számolt be, közülük 59-en Európán belüli utazásról számoltak be”.

Amint arról a múlt héten beszámoltam, az első majomhimlős beteg, aki nyilvánosságra hozta, egy HIV-pozitív londoni homoszexuális férfi volt, aki elmondta, hogy szerinte “körülbelül tíz” közelmúltbeli meleg szexpartnere egyikétől kapta el a vírust.

Bár a világ nagy részét lezárták a covid miatt, és emberek tízmilliói veszítették el a munkájukat, a közegészségügyi hatóságok világossá tették, hogy a majomhimlő terjedésének megakadályozása érdekében tarthatatlan azt kérni a meleg férfiaktól, hogy ne szexeljenek több tucat idegennel.

Kövesse az InformationLiberationt a Twitteren, a Facebookon, a Gabon, az Elmében és a Telegramban.