A terror napjai dokumentumfilm-sorozat 1. rész – A rendőrség összecsapást provokál a Köztársaság téren

A terror napjai dokumentumfilm-sorozat 1. rész – A rendőrség összecsapást provokál a Köztársaság téren

A Nemzeti Filmkészítők Egyesülete, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a CÖF tavaly közösen tárt fel olyan felvételeket, amelyek eddig semmilyen felületen nem kerültek a nagy nyilvánosság elé. Ezek alapján készült el a „2006 – A terror napjai” című filmsorozat, amely a világhálón először a PestiSrácok és a Ps TV felületein tekinthető meg. A filmsorozat néhány része tavaly a 2006 őszi állami terrort bemutató, a „Vérbe fojtott szabadság” című országos vándorkiállításon volt látható. A 2006-os rendőrterror szeptemberi hullámának 16. évfordulóján, szeptember 19-én tettük közzé az első részt; a sorozat folytatásokban válik elérhetővé a Ps TV YouTube-csatornáján.

rendezte:
Budaházy György

fényképezte:
Almási Lajos és Kelecsényi Nándor

vágás:
Almási Lajos, Budaházy György és Kelecsényi Nándor

grafika:
Szilágyi Ákos és Váradi Paszkál

narráció:
Sipos Zoltán

háttérmunkák:
Dr. Gaudi-Nagy Tamás
Kemenár Zoltán
Szakál Boglárka
Dóra Andor
Szilágyi Ákos

zene:
leto: War Movie Trailer
Michael-DB: Cinematic Music-01
Sirius Beat: The Chosen

Az alkotók köszönetet mondanak a 2006-os rendőrterror azon áldozatainak, akik vállalták, hogy mikrofon elé állva megosztják személyes, megrázó történetüket, ezzel is segítve, hogy ezek a soha el nem évülő bűnök a társadalmi emlékezetből ki ne kopjanak.

Köszönet a Nemzeti Jogvédő Szolgálatnak a 2006. őszi rendőrterrorral kapcsolatos igazságtételért 15 éve folytatott kitartó küzdelméért, valamint ügyvédjeinek, akik az áldozatok jogi védelmét a nehéz időkben ellátták, hozzásegítették őket a jóvátételhez, és a kapcsolatot a mai napig is tartják velük.

Köszönet a Civil Jogász Bizottságnak és a 2006. őszi jogsértettek érdekképviseletére létrehozott Közhatalom Jogsértettjei Egyesületnek, akik áldozatos és kitartó munkájukkal rengeteg adatot gyűjtöttek össze a 2006-os rendőrterrorról.

Köszönet az archív felvételekért a következőknek:
Hír TV
MTVA
Dextra Média
Víg Sándor
Kisberk Szabolcs

Továbbá köszönet minden embernek, aki – akár amatőrként, akár profiként – felvételeket készített és osztott meg a világhálón az utókor számára ezekről az eseményekről.