Dobogókői MÁSIK MAGYARORSZÁG  rendezvényünk egyik előadója Dr. Bardócz Zsuzsanna. Látogatóink ÁPRILIS 8-ÁN, SZOMBATON találkozhatnak a professzor asszonnyal személyesen is. Mai adásunkban Juhász J. Zoltán folytatja a „Tücsök és bogár” témában megkezdett beszélgetést Dr. Bardócz Zsuzsannával, aki rendszeres vendége a NEXUS TV-nek. A főbarmok azt mondják, a marhák a felelősek a klímaváltozásért. A nyáj meg elhiszi. Ki miért lesz vegetáriánus, azaz vega vagy vegán? Van, aki világnézeti szempontból; van, aki egészségügyi okokból; van, aki divatból. A mai beszélgetés témája az állati eredetű fehérjepótlás különböző fajtáji, forrásai, azok összetevői. Az élelmiszeriparban tevékenykedő multicégek, kihasználva a megváltozott étkezésben rejlő óriási lehetőséget, nagy lendülettel kezdték el piacra dobni a hústermékekre emlékeztető árucikkeket. „Virsli, kolbász, párizsi, májaskrém, hússzelet, zsír”, mind-mind állati eredetű fehérje mentes alapanyagokból. De vajon mikből és hogyan készülnek ezek a termékek? Táplálkozásunk változása, tudatos változtatása, ezek egészségügyi hatása. Génmódosítás, nagyüzemi vegyszeres gazdaságok, nagyipari állattartás. Ki tud itt kiigazodni? Mit együnk, mit ne együnk? Létezik még ÉL(ő)- ELEM? Tudjuk-e, hogy mit eszünk? Ne csak lásson, nézzen és gondolkodjon is! Kövessenek és hallgassanak minket. Osszák meg véleményüket.
www.nexustv.hu